Kamers

Slim je studentenkamer inrichten

10 november 2016

Het inrichten van een studentenkamer kan een hele uitdaging zijn. Studenten hebben vaak veel spullen die ze kwijt moeten in hun kleine studentenkamer. De gezamenlijke ruimtes in een studentenhuis bieden vaak niet veel extra ruimte om spullen op te bergen, dus moeten studenten slim zijn in de inrichten van de kamer. Huur jij een studentenkamer of wil jij een nieuwe inrichting in je huidige kamer? De volgende tips zullen je goed helpen!

Lage meubels
Een grote bank en een hoog bed zijn erg fijn, maar nemen optisch veel ruimte in beslag. Door lage meubels te kiezen, lijkt een ruimte ruimer en komt er meer plaats vrij voor decoraties aan de muur.

Lichte kleuren
Net als de lage meubels, creëren lichte kleuren een bepaalde rust in je kamer. Wanneer je toch van felle kleuren houdt, kun je ervoor kiezen om de hele wand in dezelfde kleur te verven in plaats van een druk behang. Als je toch kleur wilt in je kamer, kun je bijvoorbeeld kiezen voor kussens en kleden met een leuke print.

Planken aan de wand
Heb jij geen plaats voor een boekenkast of vind jij deze te grof voor in je kamer? Denk dan aan het ophangen van planken aan de muur, bijvoorbeeld boven je bank of boven je bed. Op die manier benut je de ruimte optimaal en functioneel. Je kunt de planken ook nog eens op een leuke wijze indelen, met dozen voor papier, stapels boeken en souvenirs en accessoires.

Lampen voor sfeer
Een studentenkamer is niet alleen een functionele ruimte, maar ook een persoonlijke ruimte. Om meer sfeer te creëren op een rustige manier kun je gebruik maken van kaarsen en licht. Een idee is bijvoorbeeld het ophangen van een lijn met lampionnen of kerstlichtjes om je kast of bed.

Gebruik elke kleine lege ruimte
Is er speling tussen je bank en ladekast? Is je kledingkast 50 cm verwijderd van het plafond? En kun jij dozen kwijt onder je bed? Dat zijn de perfecte plekken om spullen die je niet veel gebruikt te plaatsen. Op je kast kun je bijvoorbeeld een koffer met winterkleren plaatsen en wanneer het winter is kun je zomerkleren in de koffer doen. Onder je bed kun je grote doorzichtige plastic dozen kwijt met schoenen en oude studieboeken. Zo zijn die ook uit het zicht.

Succes ermee!

You Might Also Like