Kamers

Kinderlampen als blikvangers in de kinderkamer

6 mei 2021

Dat verlichting in de woonkamer belangrijk is, daar zijn we het allemaal wel over eens. Minstens even zo belangrijk is echter ook de verlichting in de kinderkamer. Het is zaak te kiezen voor functionele verlichting, al zijn er tegenwoordig ook mogelijkheden om van een lamp ook meteen de blikvanger van die kamer te maken.

Lamp als eyecatcher in de ruimte

De meeste mensen kiezen voor een plafondlamp babykamer, een plafondlamp die doorgaans midden in de babykamer hangt. Een dergelijke lamp kan dus inderdaad die eyecatcher zijn die sfeerbepalend is voor de babykamer. Uiteraard wil je een zo leuk mogelijke lamp, er zijn echter meer zaken belangrijk. Zo is de levensduur iets om rekening mee te houden. In dat kader is het weer belangrijk dat je kiest voor een lamp die als het ware met je zoon of dochter mee kan groeien. Dan dien je dus rekening te houden met het design van de lamp. Of anders; zorg voor een lamp die je peuter ook nog mooi vindt. 

Gratis stockfoto met aan het leren, aanbiddelijk, aantrekkelijk mooi

Voldoende te kiezen

Wat betreft een lamp in de babykamer is er meer dan voldoende te kiezen tegenwoordig. De plafondlamp kun je bijvoorbeeld prima combineren met allerlei nachtlampjes of de al even populaire paddestoel lampen. Je kunt verder voor uniformiteit kiezen in de kamer, door bijvoorbeeld het design van de lamp terug te laten keren als dekbedovertrek. Je kunt echter ook prima combineren met producten van verschillende merken en verschillende designs. 

Houd rekening met de omvang van de kamer

Ook aan kinderlampen geen gebrek, en dat specifiek voor een jongen- en een meisjeskamer. Populair is de stoere jungle lamp of de silhouet lamp. De kinderlampen kun je ook al perfect aan laten sluiten bij de rest van de inrichting van de kamer. Van hanglamp en plafondlamp tot aan figuurlamp en lampen voor de jongenskamer. Houd wel rekening met bijvoorbeeld de grootte van de kamer en of je een zoon of dochter hebt die bang is in het donker. In dat geval is een nachtlampje in elk geval onmisbaar.

You Might Also Like