Kamers

Het gemak van een mediabox in je woonkamer

2 mei 2016
mediabox in je woonkamer

Verrijk de woonkamer met een mediabox

Koppel een mediabox aan je normale Lcd of Led televisie en deze veranderd op slag in een super Smart-tv. De nieuwste bioscoop films, de meest recente afleveringen van Amerikaanse hit series, live uitzendingen van sportevenementen (voetbal, formule 1, tennis) en nog veel meer komen binnen klikbereik. En het grote voordeel is dat je eenmalig betaalt en jarenlang onbeperkt kunt genieten. In de hedendaagse woonkamer mag een mediabox niet ontbreken.

Een prachtig brein

Net zoals het menselijk brein het lichaam van informatie voorziet, stuurt de mediabox online vergaard materiaal naar je televisiescherm (via een HDMI-kabel). De box is het brein in deze samenwerking. En onder de mediaboxen mag de Kodi xbmc player gerust een van de slimste van de klas genoemd worden. De box wordt aangestuurd door razendsnelle Android software van internetreus Google. De kracht van Android zit onder meer in de stabiliteit bij het verwerken van beeldmateriaal in HD-resolutie (1080p). Max Verstappen zal zonder enige stuttering door de bochten scheuren.

Kodi is de app (applicatie) binnen het systeem die het mogelijk maakt om filmkanalen, sportzenders en ander televisie entertainment naar de mediabox te streamen. Het materiaal wordt bij streamen niet opgeslagen in het geheugen van de box. Dit opent een scala aan mogelijkheden. Meerdere selecties tegelijkertijd streamen, films gereed zetten om later te bekijken, programma links toevoegen aan de library; de Android mediabox is in feite een compacte computer die je met een handig draadloos toetsenbord kunt afstellen op je televisie wensen.

Meer media mogelijkheden

Naast het streamen kun je de Kodi xbmc player voor veel meer inzetten. De mediabox beschikt over een ruim intern geheugen waarop muziek, muziekvideo’s, foto’s en filmpjes kunnen worden opgeslagen. De box wordt het ultieme mediacenter in de woonkamer, die bij elke gelegenheid dienst kan doen. Vakantiefoto’s bekijken met de familie, sfeermuziek tijdens een feestje en natuurlijk duizenden uren televisie genot.

Is de mediabox gereed voor jouw woonkamer?

Het enige dat je nodig hebt om deze Android mediabox in te zetten is een internet verbinding. Hetzij via een kabel, of draadloos via Wifi. Met een gangbare bandbreedte is streamen van films, series en live sport heel goed mogelijk. De Android software in de mediabox is dezelfde software die tegenwoordig in het merendeel van de smartphones geïnstalleerd is. Dus alles wat je met je internet verbinding kan doen op je smartphone of tablet kan ook via de box. De mediabox kan echter veel meer, zorgt voor een centrale coördinatie en biedt een hoge mate van bedieningsgemak. Mediabox kopen;  een absolute verrijking voor de woonkamer.

You Might Also Like