Kamers

Wat zijn de voordelen van een hoog laag bed?

16 februari 2022
hoog laag bed

Een hoog-laag bed is het ideale bed voor ouderen zodat ze makkelijk kunnen stappen uit bed, maar er zijn nog meer redenen waarom je voor een hoog-laag bed moet kiezen. Lees de onderstaande tekst goed door als je meer te weten wilt komen over de voordelen van een hoog-laag bed.

Wat is een hoog-laag bed? 

Een hoog-laag bed is en speciaal bed voor personen die zorg aan bed krijgen. Het gaat om een bed dat in zijn geheel te verstellen is in hoogte, inclusief de lattenbodem, het hoofdeinde en de beenondersteuning. Er zijn verschillende soorten hoog-laag bedden, maar als je topkwaliteit zoekt moet je kijken bij Zorgbedplus.

Waarom een hoog-laag bed?

Voor de zorgontvanger is een hoog-laag bed ook geschikt om te kunnen slapen op de ideale hoogte om makkelijk zelf in en uit bed te stappen. Volgens de ARBO-wetgeving is het namelijk vereist om te zorgen voor een hoog-laag bed. Met een hoog-laag bed wordt voorkomen dat de zorgverlener moet bukken of juist laag moet tillen. 

De voordelen van een hoog-laag bed

Er komen verschillende voordelen kijken bij hoog laag bedden. Hieronder vind je een opsomming van de meest relevante voordelen:

  • Zorgontvangers kunnen eenvoudig zelf in en uit bed stappen aangezien het bed op hoogte verstelbaar is.
  • Heel het bed is verstelbaar om te zorgen voor de ideale lig- of zitpositie.
  • Zorgverleners hoeven niet te bukken tijdens het verlenen van zorg, waardoor rugklachten wordt voorkomen.
  • De meeste hoog-laag bedden zijn van een relaxstand voorzien zodat het beengedeelte wordt gekanteld.
  • Er kan een steun worden geplaatst boven het hoofd van een hoog-laag bed. De zorgontvanger kan zichzelf zo optrekken met de arm om uit bed te stappen.
  • Er kan medisch apparatuur worden opgehangen boven een hoog-laag bed voor een optimale zorg.
  • Een hoog-laag bed is van verstelbare hekjes voorzien waardoor de zorgontvanger niet kan vallen uit bed.
  • Je kunt uit verschillende maten hoog-laag bedden kiezen waaronder éénpersoons hoog-laag bedden, tweepersoons hoog-laag bedden en ook boxspring modellen.

You Might Also Like