Kamers

Zo creëer je een leuke babykamer

16 februari 2022
babykamer

Jullie zijn zwanger, gefeliciteerd! Nadat alles een plekje heeft gekregen en jullie een aantal weken verder zijn, is het wellicht leuk om alvast ideeën op te gaan doen voor een babykamer. Zodat deze op tijd besteld kan worden of dat jullie in ieder geval weten wat voor stijl de babykamer zal krijgen. Hieronder enkele tips om een leuke babykamer te creëren.

Rustige omgeving/stijl

Ook baby’s krijgen al meer van de omgeving mee dan je denkt. Een felle lamp of hele felle kleur op de muur kan voor onrust bij de baby zorgen. Kies daarom voor een nachtlampje, als je ’s nachts licht moet hebben om je baby te voeden en kies voor een rustig behangetje of een pastelkleurige muur. Je kunt de kamer uiteraard wel leuk aankleden met een mooie stoel en leuke accessoires om er een echte babykamer van te maken. Je kunt ook een klein ballenbakje van Ballenbakje.nl neerzetten voor als je kindje wat groter is. Deze zijn tegenwoordig verkrijgbaar in alle soorten en maten, waardoor ze ook prima in je interieur passen. 

Denk vooruit

Denk niet alleen aan de stijl en het interieur voor je baby, maar denk ook na of de stijl nog passend is voor als je baby groter wordt en wellicht een ander bedje nodig heeft. Als het een peuter is en een ‘groot bed’ krijgt, is de stijl dan nog passend of hebben jullie destijds echt gekozen voor een babykamer? Daar is uiteraard niets mis mee, maar dat vergt, naarmate de kleine groter wordt, vaak wel wat aanpassingen aan het interieur of de stijl. 

Denk ook aan jezelf

Denk ook aan de nachtelijke voedingen en de keren dat je daarvoor uit bed moet. Zorg dus voor een nachtlampje en een comfortabele stoel, zodat je niet eerst met je baby heel het huis door hoeft te lopen als hij of zij gevoed moet worden. een comfortabele stoel tijdens het voeden is dan ook geen overbodige luxe. Wil je je baby graag weer in slaap wiegen? Kijk dan voor een babyschommel

Zorg voor veiligheid 

 Zorg ten alle tijden voor de ultieme veiligheid voor de kleine. Ook voor baby’s is dit al zeer belangrijk. Laat de baby niet in een te koude kamer verblijven en zorg dat de temperatuur rond de 18 graden ligt en het bedje niet op de tocht staat. Ook moet de kamer goed geventileerd worden. Verf een babykamer een aantal maanden van tevoren zodat de schadelijke dampen kunnen vervliegen. Dit geldt ook voor behangen. Doe dit het liefst ook niet zelf voor de schadelijke dampen die vrij kunnen komen bij het verven en het lijmen van het behang. Dit kan schadelijk zijn voor je ongeboren kindje. Ook losse draden en kleine voorwerpen moet je ten alle tijden opruimen en weghalen uit de buurt van je kindje.

You Might Also Like