Inrichting, Kamers

Vijf belangrijke items voor in je woonkamer

15 juni 2016
oud van hout

De inrichting van een woonkamer is belangrijk. Deze moet namelijk ‘eigen’ zijn en passen bij de bewoner(s). De combinatie van woonstijl, eigen persoonlijke objecten en bijpassende accessoires is verantwoordelijk voor de sfeer. In dit artikel komen de vijf belangrijkste items aan bod die nodig zijn voor de inrichting van een huiskamer.
Een tafel om aan te zitten
Een royale eettafel die voldoende ruimte biedt om het dagblad opengeslagen naast je bord te leggen. Niet iedereen heeft voldoende ruimte om een grote robuuste eiken eettafel in zijn woonkamer te zetten. Pak daarom een meetlint en kijk welke vorm en afmetingen het beste passen. Kies altijd voor de groots mogelijke maat en bedenk dat de eettafel niet alleen wordt gebruikt om aan te eten. Ook hobby’s zoals computeren en gezelschapsspellen hebben voldoende ruimte nodig. Eetkamerstoelen kun je ook vervangen door een twee-of driepersoons bankje.

Bank of fauteuil
Na een lange werkdag even lekker op de bank gaan liggen of in een comfortabele stoel tot rust komen. Deze woon-items kun je pas kopen nadat ze in een winkel of woonshop hebt uitgeprobeerd. Een zachte bank, knus en gezellig of toch een strakke leren bank die tevens als slaapbank dienst kan doen. Royale hoekbanken met flink veel woonkussen en plaids zijn momenteel de trend. De kleur van een bank of fauteuil is bepalend voor de eerste indruk van een woonkamer. Ga bij de keuze vooral af op je eigen eerste indruk, je moet er immers zelf op zitten.

Salontafel, poef of hocker
Hockers die gemaakt zijn van hetzelfde materiaal als de bank worden momenteel veel verkocht. Ze zijn natuurlijk ideaal om een bank te verlengen of om te gebruiken als voetenbank. Een poef of hocker is echter ook te gebruiken als salontafel in combinatie met een dienblad. Het nadeel van een stoffen hocker is dat vlekken bijna niet te voorkomen zijn. Veel mensen kiezen daarom voor een eiken salontafel of bijzettafel die eenvoudig kan worden afgenomen als dat nodig is. Een set van drie of vier bij elkaar passende tafeltjes is ideaal als je van verandering houdt.

Opbergruimte
We moeten onze spullen ergens kwijt. Mooie spullen wil je graag etaleren terwijl andere spulletjes het liefst ergens onderin een kastje worden opgeborgen. Een royale kast, robuuste dekenkist of een salontafel met lades zijn dan ook onmisbare items voor in je interieur. Houd je van netjes, dan kies je voor veel opbergruimte zodat alle spullen een eigen plekje krijgen. Een theekastje voor het servies van je oma of robuuste wandplanken om de allerbeste boeken op te etaleren.

Interieur accessoires
Met accessoires maak je de inrichting van je woonkamer compleet. Deze spullen mogen behalve mooi ook best praktisch zijn. Een warme wollen plaid, een plantentafel, een robuuste tafellamp of een stoer eiken bankje zijn artikelen die sfeer geven aan je interieur en tevens zorgen voor veel gebruiksgemak. Een eettafelbankje is niet alleen praktisch maar ook decoratief en ideaal om even bij te schuiven in geval van onverwacht bezoek.oud hout

 

You Might Also Like