In de tuin

Landelijke tuinhuisjes

13 juni 2016

Genieten van een buiten lunch op een prachtige zomerdag, of de dag doornemen met een goed glas wijn terwijl je in je eigen tuin zit. Wie houdt er nou niet van. Mensen ontspannen zich het allerbeste in de natuur. Je tuin is daarom iets waar veel aandacht aan besteed moet worden. Op die manier kun je er extra van genieten, en haal je er het allerbeste uit. Er bestaan honderden verschillende soorten tuin interieuren. Een tuin komt eigenlijk het beste tot zijn recht, als de uitstraling landelijk blijft. Probeer niet teveel gebruik te maken van onnatuurlijk materiaal, maar match alles juist goed met de omgeving.

Steeds meer mensen kiezen voor een tuinhuis. Het is niet alleen bergruimte, maar ook een plek om ultiem te genieten van het buitenleven en de natuur. Landelijke tuinhuizen staan het allermooist. Een landelijk tuinhuis is namelijk gemaakt van natuurlijk materiaal, dus dat komt goed tot zijn recht. Er zijn verschillende soorten landelijke tuinhuizen. Welk landelijk tuinhuis het beste bij jou past, is afhankelijk van je tuin en natuurlijk je persoonlijke voorkeuren en wensen.

tuinhuisjes

 

 

 

 

 

 

 

Foto: www.hamerenhark.nl

Diverse tuinhuizen in landelijke stijl

Van vorm en grootte, tot materiaal en kleur. Er zit nogal wat verschil in de diverse landelijke tuinhuizen die er zijn. Een overeenkomst is dat een tuinhuis in landelijke stijl, gemaakt is met natuurlijk materiaal. Er wordt vaak gebruik gemaakt van eikenhout, en de daken kunnen bijvoorbeeld van riet of van gebakken pannen zijn. Voor het hout kun je ook kiezen uit diverse soorten. Kies wel altijd voor een eerlijke houtsoort met het FSC keurmerk. Zo weet je zeker dat het hout verantwoord gekapt is, met het behoud van leefgebied voor planten en dieren.

Je kunt een houtsoort kiezen waar een lak overheen gaat. Dit gaat verkleuringen tegen en vraagt weinig onderhoud. Aan de andere kant is juist omdat hout een natuurlijk materiaal is, het verkleuren ervan niet erg. Door de verschillende weersomstandigheden als zon en regen gaat het hout langzaam verkleuren. De kans is echter groot dat het er hierdoor alleen maar natuurlijker uitziet, en je landelijk tuinhuis nog mooier tot zijn recht komt in je tuin. Het verkleuren is immers een natuurlijk proces. Laat je voor het kiezen van het materiaal goed informeren over eventuele veranderingen op lange termijn en wat voor onderhoud er nodig is. Zo kom je later niet voor verassingen te staan en kun je een weloverwogen keuze maken.

Verschil in vormen en maat

Wanneer je het model van je tuinhuis gaat kiezen, is het belangrijk dat je goed voor ogen hebt waar je het tuinhuis het meest voor gaat gebruiken. Wil je een plek om droog te zitten als het regent maar dat je nog wel buiten bent? Ga dan voor een tuinhuis met overkapping. Gaat het om een werkplaats, dan kies je weer een rechthoekig of vierkant model met veel ruimte. Voor een klein theehuis heb je niet zoveel plek nodig, daar kun je een leuk rond tuinhuisje van maken. Er is ontzettend veel mogelijk. Je kunt kant en klare tuinhuizen kiezen maar je hebt ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld bij een bedrijf zoals Hamer en Hark je eigen landelijke tuinhuis samen te stellen. Misschien iets meer werk, maar je hebt dan wel exáct wat je in gedachten had. En als je eenmaal van je drankje geniet in je eigen perfecte landelijke tuinhuis, was dat het allemaal dubbel en dwars waard.

You Might Also Like