Kamers

De juiste isolatie tegen geluidsoverlast

18 mei 2021

Geluid, het is er altijd. Het kan ook zeker lijden tot frustratie. Of nog erger, geluidsoverlast. Bij overlast zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Je kan natuurlijk het geluid proberen te voorkomen, maar mocht dit echt niet kunnen dan moeten er andere maatregelen worden genomen zoals isolatie. Er zijn verschillende soorten isolatie die je kunt gebruiken. Je leest hier wat je het beste kunt gebruiken. 

 

Verschillende soorten isolatie 

Er zijn natuurlijk verschillende soorten isolatie tegen geluidsoverlast. Zo kun je kiezen voor Geluidsdemping, maar ook voor geluidsabsorberende panelen. Welke je kiest hangt af van de locatie en het geluid. Kijk dus goed welke isolatie het beste bij je past. Kom je er echt niet uit, laat je dan informeren door een specialist. Wordt het namelijk niet goed uitgevoerd, is de kans groot dat het niet werkt. Dit zou zonde zijn. Aangezien isolatie niet goedkoop is zou ik ook zeker aanraden dit uit te laten besteden. 

 

Doe het zelf 

Isolatiematerialen kun je ook gewoon kopen bij een bouwmarkt. Zo zou je zelf je woning of kantoor ook kunnen isoleren. Minerale wollen zoals glas of steenwol zijn voor geluidsisolatie de beste keuze. De staan namelijk bekend om hun open structuur, waardoor het geluid makkelijk opgenomen kan worden. Naast glaswol en steenwol hebben ook EPS en PIR goede geluidsisolerende eigenschappen. Mocht je dus zelf willen klussen kun je voor een van deze vier materialen gaan. Laat je ook zeker informeren bij de bouwmarkt. 

 

Geluidsisolatie voorkomen

Heb je nog geen geluidsoverlast, maar wil je het tegengaan? Er zijn een aantal dingen die je vooraf alvast kunt doen om geluidsoverlast te voorkomen. Installeer een deurveger en gebruikt tochtstrippen. Zo kan het geluid moeilijker naar buiten. De deur is misschien wel de belangrijkste stap voor geluidsisolatie. Daarnaast kun je natuurlijk zelf ook op een aantal dingen letten, zoals niet met schoenen in huis lopen, niet met deuren gooien, geen harde muziek op doen en laat je buren het ook zeker weten als er wel een keer een feestje is. Zo voorkom je ook dat er onnodige ruzies komen.

You Might Also Like