Kamers

Thuis een kamer over? Dit kan je er mee doen

29 oktober 2018

Veel mensen hebben thuis een kamer over. Dit kan omdat kinderen zijn vertrokken uit huis, door wellicht een verbouwing of je hebt gewoon een kamer over met de verhuising. Vaak zie je dat dit soort kamers maar worden gebruikt als een soort van opslag plaats omdat men niet weet wat het met deze ruimte moet doen. Hier vind je een aantal tips hoe je zo’n overige kamer het beste kan benutten.

Sportkamer

Personen die als doel hebben gesteld om af te vallen of juist meer spiermassa willen kweken,  gebruiken daar speciale voedingssupplementen voor of gaan naar de sportschool. Maar wist je dat je voor dat doel eigenlijk helemaal het huis uit hoeft? Als je toevallig een kamer over hebt in huis en houdt graag van fitness, waarom maak je hier dan geen sportkamer van?  Door het aanschaffen van enkele sport apparaten doe je een éénmalige investering waardoor je nooit meer naar de sportschool hoeft te gaan. Met een hometrainer of een “bench press” kom je al heel ver. Als yoga meer jou ding is dan kan je er ook een yoga kamer van maken. Door een yoga mat en bal aan te schaffen en de ruimte “zen” te maken heb je al heel snel een perfecte omgeving voor al je yoga activiteiten.

Gamekamer

Als je meer van gamen houdt, kies dan voor een gamekamer. Zo val je niemand lastig in de rest van het huis en kan je gerust gamen wanneer je wilt. Pak je favorieten stoel of bank en maak jou perfecte game kamer. Door het grote aantal games wat tegenwoordig wordt aangeboden zijn de mogelijkheden eindeloos en is dit de perfecte manier om jou vrije tijd door te brengen. Omdat er zoveel verschillende soorten spellen zijn, is er altijd wel een geschikte game voor elke gamer. Wanneer je je kamer helemaal een upgrade wilt geven kan je ook een goede surround-sound installatie aanschaffen. Dit vergroot de game ervaring alleen nog maar meer. Ook het verkrijgen van een grote 4K tv is aan te raden als je echt van gamen houdt. Een 4K tv biedt het hoogste beeldkwaliteit van alle televisies op de markt.

Hobbykamer

Gebruik de overige ruimte als hobbykamer. Dan heb je gelijk een plek om je ongestoord bezig te houden met je favorieten hobby. Dit kan van alles zijn en je kan de ruimte invullen zoals jij dat wilt. Plus je hebt gelijk een fijne plek om je binnen je huis terug te trekken en je af te scheiden van je mede bewoners.

Thuiskantoor

Wil je wat vaker thuis werken? Niet op je standaard werkplek? Of ben je recent voor jezelf begonnen? Dan is een thuiskantoor perfect voor jou. Door de juiste kantoor artikelen te kopen kan je je lege kamer al snel transformeren in een perfect thuis kantoor. Wanneer je thuis gaat werken, denk dan eens aan ergonomische kantoor artikelen. Dit houd je lichaam gezond tijdens lange dagen werk.

 

Thuisbioscoop

 

Ben je een echte film liefhebber? Dan is een thuisbioscoop het leukste wat er is. Trek je terug naar je eigen film ruimte om ongehinderd naar je favoriete films te kijken. Een thuis bioscoop hoeft ook helemaal niet duur of ingewikkeld te zijn. Door het aanschaffen van een simpele beamer beschik je al over een groot beeldscherm. Let er alleen wel op dat de muur waar op deze beamer schijnt een witte muur is. En als je in de knoop komt met een gebrek aan films, is dat geen probleem. Met een Netflix abonnement beschik je gelijk over een groot assortiment aan films in allerlei genres. Nu alleen nog comfortabel meubilair en je hebt de idealen thuisbioscoop gecreëerd

You Might Also Like