Buitenleven, In de tuin

Warm aanbevolen, een terrashaard!

29 oktober 2018

Langer buiten genieten

Niets is zo heerlijk en ontspannend als buiten op het terras zitten met familie of vrienden. Samen gezellig tafelen, een kopje koffie drinken of van een goed glas wijn genieten. Zodra het frisjes wordt is het genieten meestal voorbij. Je kunt gelukkig nog langer genieten met een terrashaard! Behalve voor warmte zorgt een terrashaard ook nog extra sfeer en licht.

De keuze is reuze

De keuze in terrashaarden is enorm. Er zijn terrashaarden op gas verkrijgbaar en er zijn houtgestookte terrashaarden.Van superstrak ontwerp tot landelijk. Waar je voor kiest is behalve een persoonlijke keuze, van meerdere dingen afhankelijk. Wat is je budget? Wat is je smaak? Waar wil je de kachel plaatsen? Onder een afdak of veranda? Moet je misschien met een dakdoorvoer rekening houden?

Hout

Vind je een blok hout op het vuur gooien ook zo verslavend en pure ontspanning? Houd je van het geknisper van het vuur en de geur van brandend hout? Dan is een houtgestookte terrashaard echt iets voor jou. Bedenk wel dat je hout moet kopen, eventueel zelf op maat moet (laten) zagen en ergens droog moet kunnen opslaan. Heb je een terrashaard zonder hoge rookafvoerpijp dan bestaat er ook een kans dat jij en je gasten af en toe in de rook komen te zitten. De rook houdt overigens wel vervelende insecten op afstand.

Gas

Ben je meer iemand die van gemak houdt? Moet de kachel direct branden? Heb je geen zin in zwarte vingers, rook of roet? Dan is een terrashaard op gas een goede keuze. Er hoeft geen gasleiding aanwezig te zijn. Een gasfles biedt uitkomst. Er zijn vele soorten en uitvoeringen verkrijgbaar. Bijkomend voordeel is dat veel modellen makkelijk verplaatsbaar zijn. Zo kun je je terras of zitje steeds weer opnieuw veranderen.

Steen

Een stenen terrashaard kun je altijd buiten laten staan en ook gebruiken als barbeque. Nadeel is dat de afmetingen hiervan vaak wat groter zijn dan van een terrashaard van (roestvrij) staal.

Nieuw of gebruikt

Je kunt je terrasverwarming zo duur of zo goedkoop maken als je zelf wilt.
Wanneer je een duurzame terraskachel wilt is een kachel van roestvrijstaal een goede keuze. Deze kan een heel leven mee en in geval van verhuizing neem je die gewoon naar een volgende woning mee. Een goedkopere variant is een stalen of gespoten kachel. Orienteer je bij een gespecialiseerd bedrijf bij jou in de buurt of vooraf op internet.
Marktplaats heeft een uitgebreid aanbod van gebruikte terrashaarden. Regelmatig kijken loont! Doe er vooral je voordeel mee.

DIY

Als je zelf heel handig bent (of je hebt een handige vriend of kennis), kun je van een oud expansievat of een oude gasfles zelf een terrashaard maken. Op YouTube staan filmpjes waarin je precies kunt zien hoe dat moet. Dat betekent dat je je zeker twee keer warmt!

Bron: Designlife.nl

 

 

You Might Also Like