Inrichting

Wat komt er bij het inrichten van een huis allemaal kijken

26 oktober 2018

Als je een huis gaat inrichten heb je een heleboel keuzes te maken. Dit begint al met het beslissen waar de meest belangrijke meubels gaan komen, maar ook het kleurenpatroon en de algehele stijl van de inrichting moeten niet worden vergeten. Bij een winkel als

vtwonen kun je vast wel wat inspiratie opdoen. Maar hoe kun je al die meubels nou één geheel laten worden? Hoe kun je een eigen persoonlijke touch aan je huis geven? Is er nog variatie aan te brengen in de stijlen die al die andere mensen al in hun huis hebben aangebracht?

De Verbouwing

Je huis helemaal naar jouw hand zetten begint al met het verbouwen van je huis. Je wilt misschien een muurtje verzetten, uitbreken of juist bouwen om zo kamers te creëren waar je iets mee kunt. Sommigen willen een grote woonkeuken terwijl anderen een kleine keuken prima vinden omdat ze het meeste van hun tijd in hun grote woonkamer doorbrengen. Bedenk eerst goed welke meubels je wilt plaatsen en bedenk ook goed waar dan lastige hoeken, nisjes en andere dingen zitten die beter aangepast kunnen worden. Ook hebben je muren vaak wat nieuwe verf of een geheel nieuw behang nodig. Deze bepalen vaak de basis van je interieur.

De Meubels en Andere Inrichting

Als je eenmaal de kamers zo hebt opgedeeld dat ze aan jouw ideale woonruimte voldoen dan is het tijd voor het plaatsen van de meubels. Het beste is als de meubels allemaal enigszins dezelfde sfeer uitstralen. Zo houd je jouw interieur rustiger. Je hebt verschillende soorten stijlen waar je uit kunt kiezen. Misschien wil je wel een heel modern interieur met strakke banken, tafels en stoelen. Anderen gaan juist weer voor een klassiek interieur met grote, houten kasten en stevige zitmeubelen. Je bed en slaapkamer hoeven niet aan dezelfde stijl als je woonkamer en/of keuken, maar het kan erg mooi zijn ale je hele huis één geheel is. Maar smaken verschillen en de keuze is aan jou.

Accessoires als Finishing Touch

Over accessoires zijn de meningen misschien nog wel meer verdeeld dan over meubelen. De één wil veel vloerkleden, kussens, potten en vazen om het huis op te leuken terwijl anderen het liefst zo min mogelijk accessoires rond hebben slingeren. Wel zijn accessoires vaak dé manier om een huis het jouwe te maken. Ze laten een deel zien van wie jij bent. Ben je juist erg opgeruimd en houd je van rust en regelmaat of kom jij het beste tot je recht in een georganiseerde chaos waar all het serviesgoed heeft maar jij meestal de enige bent die dat plekje kent? En de accessoires die wel bewust gekozen is heb je vaak om een reden gekozen. Het kunnen snuisterijen zijn van vakantie, geliefde fotoherinneringen van vroeger, passies van het moment of juist dromen voor de toekomst. Een blik op de accessoires die jij besluit te laten zien geven een blik op jouw persoonlijkheid.

Of je nou een nieuw interieur wilt samenstellen voor je eerste woning of juist een oude kledingkast of matras hebt die aan vervanging toe is, winkelen voor je interieur is leuk. Bezoek dus vtwonen of een andere woonwinkel en gun je huis (en jezelf) eens iets nieuws.

You Might Also Like