Kamers

Futon matras in Japan

26 april 2019

Als de wekker gaat in Japan, dan staat de Japanner op, rolt zijn of haar futon matras op en bergt het matras vervolgens meteen op. Resultaat: een lege kamer die prima voor andere doeleinden gebruikt kan worden. Ideaal dus voor als je ruimtegebrek hebt in je huis en eigenlijk een kamer te kort komt. Het matras dat door de Japanner opgerold wordt is een futon matras, een matras dat optimaal slaapcomfort biedt, ook geweldig als je te maken hebt met problemen aan je rug.

Kleine en lichte Japanner slaapt op futon matras en een matje

De Japanner legt het futon matras op een dun matje en dat is voldoende voor de vaak lichte en kleine Japanner. Dat het matras eenvoudig op te rollen en op te ruimen is, zegt helemaal niets over de kwaliteit van het matras. Want een futon matras staat juist te boek als een matras van de allerbeste kwaliteit.

Nederlander combineert futon matras met een onderstel

In Nederland kennen we ondertussen ook het comfortabele futon matras, alleen wordt dat matras in ons land niet gekoppeld aan een dun matje maar doen we dat met een onderstel, ook wel bedbodem genoemd. Reden is dat de Nederlander vaak zwaarder en langer is en een dun matje dan niet genoeg is.

Ideaal voor mensen met rugklachten

Een futon matras heeft zes lagen katoen met er omheen nog eens een wat dunner vlies. Het matras is een harder matras dan het gemiddelde matras. In Nederland wordt het futonmatras ondertussen omarmd. Zeker de toch grote groep mensen die te kampen heeft met rugklachten zweert ondertussen bij een futon matras. Ze slapen beter en staan uitgerust en veel fitter op dan als ze op een gewoon matras slapen. Heb je rugklachten dan zou je echt eens een futon matras moeten overwegen.

Lager onderstel lijkt slaapkamer te verruimen

Bijzonder is dat het onderstel dat in Nederland toegepast wordt, wat lager is dan dat we gewend zijn. Daardoor lijk je ook ineens over een ruime slaapkamer te beschikken. Ondertussen zijn de futonmatrassen steeds bekender in ons land en dat betekent automatisch dat er steeds meer soorten, maten en kleuren op de markt komen, zoals je ook steeds meer accessoires te koop zijn.

Bedbodem is vaak van natuurlijk hout gemaakt

Het hoofdeinde van de combinatie van bedbodem en futon matras kan van diverse materialen gemaakt zijn en bevat ook weer futon. Het onderstel is vaak gemaakt van een natuurlijke houtsoort, voor het hoofdeinde kan ook glas en kunststof toegepast worden. Een futon matras of een futon combinatie zie je tegenwoordig standaard in de betere beddenzaak. En die positie zal de komende jaren alleen maar steviger worden.

Handig voor op de slaapkamer

Gebruik een combinatie van futon matras en bedbodem handig in de logeerkamer, makkelijk te plaatsen en weg te halen immers en niemand die merkt dat er iemand geslapen heeft. Aan de andere kant is het ook zonde om een futon matras in de logeerkamer te hebben, daar hoor je namelijk zelf op te liggen vanwege het optimale slaapcomfort dat geboden wordt. Voor informatie kun je terecht bij jouw slaapexpert of matrassenzaak.

 

You Might Also Like