Huis

Zo creëer je een rustige thuiswerkplek

25 april 2019

Steeds meer mensen kiezen ervoor om af en toe thuis te werken of om volledig voor zichzelf te beginnen. Het is dan handig om een rustig eigen plekje te hebben in huis waar je aan het werk kan. Deze plek kun je na een lange dag werken afsluiten. Zo houd je werk en privé toch nog gescheiden en kun je ongestoord je werk doen. Het creëren van zo’n plek vergt natuurlijk wel wat inspanning. Zo moet je gaan kijken of je spullen geleverd worden of een aanhanger huren moet. We geven daarom enkele tips om jouw thuiswerkplek zo rustig mogelijk te maken.

Opgeruimd staat netjes

Voor een rustige en ontspannen sfeer is het genoodzaakt om jouw plek schoon en opgeruimd te houden. Dit begint al bij de aanschaf van de juiste spullen. Zorg ervoor dat je op je werkplek altijd over voldoende opbergruimte beschikt. Het is daarnaast van belang dat je opbergspullen zoveel mogelijk afgesloten zijn. Koop bijvoorbeeld een kast met deuren en geen open kast. Na een lange dag werken, kun je al je papieren gemakkelijk en snel opbergen en oogt je kantoor de volgende dag niet rommelig.

Strakke inrichting met veel licht

Probeer je werkplek zo strak mogelijk in te richten. Strak wil niet per se betekenen ongezellig, maar probeer jezelf wel te beperken in het aantal accessoires die je in je kantoor neerzet. Het kan hierdoor namelijk als snel vol en rommelig ogen. Maak voornamelijk gebruik van lichte kleuren, zoals witte muren. Dit zorgt, naast een strakke uitstraling, ook voor een opgewekter gevoel. Je ruimte oogt lichter wat bevorderlijk is voor je werkprestaties.

Geld besparen ja of nee?

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, maar probeer geen geld te besparen op je bureaustoel. Comfort is zeer belangrijk tijdens je werk, zeker als je lange dagen maakt. De verkeerde houding kan namelijk zorgen voor langdurige klachten en dat wil natuurlijk niemand. Een verstelbare stoel met een goede rugleuning is daarom erg belangrijk. Waar je niet kan besparen op een bureaustoel, kun je wel enkele kosten besparen op je bureaukeuze. Je kan eigenlijk op iedere tafel wel werken, dus een design tafel is niet genoodzaakt. Een tweedehandstafel kan ook een goed alternatief zijn.

Mocht je nog meer willen besparen op je thuiswerkplek, dan is vervoer ook wel een belangrijk punt om van te voren goed uit te zoeken. Niet elke meubel speciaalzaak biedt de service van bezorging en als ze dat wel doen, moet hiervoor vaak extra betaald worden. Kijk goed naar deze prijzen en ga bij jezelf ten rade of eventueel een aanhangwagen huren niet voordeliger is. Mocht het goedkoper uitpakken, dan is dat een betere keuze. Je zit dan niet aan een leveringstijd vast en bent eigen baas.

You Might Also Like