Sfeer

De lekkerste kerstrecepten

15 december 2016

Kerst is van oorsprong een christelijk feest, maar het wordt tegenwoordig door heel veel mensen gevierd. Veel Nederlanders hebben voor het eten tijdens de kerstdagen vaste tradities. Zo gaat de één bijvoorbeeld gourmetten en schuift de ander aan voor een lekkere kaas- of chocoladefondue. Er zijn echter ook tal van andere mogelijkheden om met kerst lekker te gaan eten. Misschien ga jij met je familie wel gezellig samen koken. Hieronder volgen enkele lekkere kerstrecepten die ook nog eens vrij simpel te maken zijn.

Kiprollade met roomkaas

Voor dit gerecht rol je eerst de kipfilet wat plat met een deegroller. Vervolgens smeer je hem in met roomkaas en voorzie je de roomkaas van een laagje cranberry compote, zout en peper. Rol de kipfilet op en steek er één of meerdere cocktailprikkers doorheen om het geheel bij elkaar te houden. Bak het vlees rondom bruin en doe hem vervolgens twintig tot dertig minuten in de oven tot het geheel gaar is.

Zalm met bladerdeeg

Ben jij meer een visliefhebber? Dan kun je kiezen voor zalm met daaromheen bladerdeeg. In eerste instantie verwarm je de oven voor. Ondertussen maak je een bodem van bladerdeeg die groot genoeg is voor de zalm. Vergeet niet om gaatjes in het bladerdeeg te prikken. Leg de zal op het bladerdeeg. Smeer vervolgens wat roomkaas over de zalm en doe er zo nodig zout, peper of andere kruiden overheen. Tot slot leg je op de bovenkant ook bladerdeeg en maak je hierin met het mes inkepingen. Zet het geheel zo’n dertig minuten in de oven en smullen maar.

Kerstboom brownies

Bij een kerstdiner hoort natuurlijk ook een toetje. Het is natuurlijk leuk om een toepasselijk dessert te maken. Dit kun je doen door eerst brownies te maken of te kopen en deze vervolgens in driehoekjes te snijden. In de rechte onderkant van het driehoekje steek je vervolgens een klein stukje (rechte) zuurstok. Je kunt het geheel nog wat opleuken met glazuur. Op deze manier ontstaat er een leuke en lekkere kerstboom.

You Might Also Like