Sfeer, Styling

Fotolijsten kopen: hier moet je op letten

5 augustus 2020

Wil je het interieur iets persoonlijker maken? Dit kun je doen door dierbare foto’s toe te voegen. Er zijn talloze manieren waarop je foto’s kunt verwerken in het interieur. Maar om deze foto’s moet natuurlijk ook een stijlvolle fotolijst zitten. Het lijkt misschien erg makkelijk: het aanschaffen van een fotolijst, maar dit valt in werkelijkheid toch een klein beetje tegen. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een fotolijst.

De stijl van de fotolijst

Ieder huis heeft een andere woonstijl. Houd je van landelijk, klassiek of toch modern? Bij het aanschaffen van woonaccessoires let je vaak op de stijl van het accessoire, bij fotolijsten is dit ook zo. Lijsten komen namelijk in allerlei soorten, maten, vormen en stijlen. Het is belangrijk dat de stijl bij de rest van je interieur past, maar ook bij de foto of poster die je erin gaat plaatsen. Een specifieke lijst kan de foto namelijk extra lading geven of de kleuren beter laten uitkomen. Daarnaast spelen het formaat, de vorm en het materiaal ook mee. 

Het formaat en de vorm

Er zijn verschillende formaten fotolijsten. Voordat je zomaar een willekeurig formaat aanschaft, raden we je aan om van tevoren te kijken naar de plek waar je de fotolijst wilt ophangen of neerzetten. Een te grote of te kleine fotolijst heeft namelijk een negatief effect op de ruimte. Daarnaast is de vorm een belangrijk aspect waar je op moet letten. De meeste fotolijsten zijn natuurlijk rechthoekig, maar het kan leuk zijn om dit patroon te doorbreken met een vierkante of ronde lijst. Dit geeft de ruimte namelijk een speels effect. Er zijn ook leuke collages te verkrijgen op fotolijstenboetiek.nl. Zo kun je meerdere foto’s bij elkaar te combineren. 

Kies het juiste materiaal

De fotolijst kan zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, metaal en glas. Bij elke woonstijl horen andere materialen. Kies bij een industrieel interieur bijvoorbeeld voor een lijst van metaal.

  • Hout

Hout past bij elke woonstijl en is dan ook een veelzijdig materiaal. Kies voor een ongeverfde lijst bij een landelijk of klassiek interieur en een zwarte variant bij een moderne woonstijl. 

  • Metaal

Metaal is een strak en robuust materiaal. Elk metalen fotolijstje is uniek qua ontwerp en uiterlijk en dit maakt de lijst nog leuker. 

  • Glas

Door te kiezen voor een subtiel frame lijkt het alsof de foto in een glazen lijst zit. Dit zorgt voor een bijzonder en ruimtelijk effect. 

You Might Also Like