Inrichting, Styling

Styling | Industrieel interieur

27 juni 2016

Een industrieel interieur wordt steeds populairder voor verschillende kamers in huis. Het is als een modern interieur met een sobere en cleane uitstraling, maar tegelijkertijd ook ruig en stoer. Deze styling past eigenlijk bij iedere kamer van het huis. Van de woonkamer tot slaapkamer. Zelfs de badkamer kan ingericht worden met een industrieel interieur. In dit artikel geven we je enkele tips hoe je een interieur met een dergelijk karakter kan realiseren.

Kies voor de kleur grijs

Hoewel bij een industrieel interieur veel verschillende kleuren en materialen gebruikt kunnen worden zie je toch dat de kleur grijs vaak wordt toegepast. Met verschillende grijstinten kan al snel een industrieel karakter aan een interieur gegeven worden. Deze kleur kan dan later gecombineerd worden met wit en zwart of accenten zoals groen, geel en blauw.

Beton, metaal en baksteen

Ruige materialen zoals beton, metaal en baksteen mogen absoluut niet ontbreken in een industrieel interieur. Deze materialen met een koele uitstraling kunnen gebruikt worden voor muren en vloeren, maar ook verschillende accessoires in huis of essentiële onderdelen zoals trappen kunnen van deze materialen vervaardigd worden.

Industriële lampen

Misschien wel de snelste manier om een industrieel interieur te realiseren in huis is door gebruik te maken van industriële verlichting. Dit zijn lampen die vaak wat oversized zijn. Denk aan een grote fabriekslamp die boven de eettafel komt te hangen. Een grote metalen lamp die meteen voor een stoer en ruig uiterlijk zorgt. Dit is een goede manier om met een klein budget een industriële sfeer in huis te creëren.

Bron: www.natuurlijkdecoratief.nl

You Might Also Like