Sfeer

3 redenen om voor dimbare LED verlichting te kiezen

5 november 2021

LED verlichting is door de jaren heen steeds populairder geworden. Er valt natuurlijk veel over ledlampen te vertellen. Maar veel dingen weten we wel. Bovendien roept al die informatie ook weer de nodige vragen op. Zo beseffen maar weinig mensen dat ledlampen niet alleen veel voordelen hebben, maar ook dat ze op een geheel andere wijze werken dan conventionele verlichting. Wist je bijvoorbeeld dat led verlichting niet standaard gedimd kan worden? In tegenstelling tot conventionele verlichting? Gelukkig verschijnen er vandaag de dag steeds meer dimbare ledlampen. De mogelijkheden worden steeds meer divers. 

Goed nieuws voor de consument. Maar waarom moeten we eigenlijk zo blij zijn met de keuze voor dimbare LED verlichting? Wat maakt dimbare led verlichting zo fijn? Hier vind je 3 redenen om voor dimbare LED verlichting in combinatie met handige led dimmers te kiezen. 

1. Eenvoudig energie besparen 


Nu de energieprijzen de pan uit rijzen, zoeken Nederlanders massaal naar manieren om snel geld te besparen. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je eenvoudig wat extra geld op de energierekening kunt besparen. Vaak zijn dit zeer kleine dingen die je eenvoudig zelf kunt veranderen. Bijvoorbeeld de lampen vervangen voor LED verlichting. Maak je al gebruik van LED en ben je op zoek naar manieren om nóg meer te besparen? Combineer deze verlichting dan met led dimmers. Zo bespaar je eenvoudig extra energie. 

Dit vraagt natuurlijk om een uitleg. Eigenlijk is het heel logisch. Wanneer de led dimmers het licht voor 25 procent dimmen, verbruik je ook 25 procent minder energie. En dat merk je op je energierekening. Gemiddeld zal het gebruik van led dimmers – wanneer dit op regelmatige basis wordt gedaan – een besparing tussen de 30 en 50 procent op de lichtkosten opleveren. 

2. Veel langere levensduur 

 

Dimbare LED verlichting levert niet alleen een fikse besparing van de energierekening op. Je kan hiermee op de lange termijn ook geld besparen op de aanschafkosten. LED verlichting gaat natuurlijk al veel langer mee dan conventionele verlichting, maar je kunt de levensduur nóg meer verlengen door van led dimmers gebruik te maken. Doordat de lamp minder stroom verbruikt, zal deze ook over meer branduren beschikken. Hierdoor hoef je voorlopig niet meer over vervanging na te denken. En dat merk je uiteindelijk ook in de portemonnee. 

3. Sfeer naar wens aanpassen 

 

Een van de grootste voordelen van dimbare LED verlichting is dat je de sfeer geheel naar wens kunt aanpassen. Je bent in staat om het lichtval geheel naar stemming en situatie aan te passen. Bij een romantisch diner dim je het licht voor een gezellige sfeer en wanneer je aan het werk bent, gebruik je de dimmer helemaal niet. Hierdoor ben je in staat om op ieder moment het juiste lichtval te creëren. Daardoor neemt tevens het wooncomfort toe en heb je minder lampen nodig om over het juiste licht te beschikken. 

Wist je dat dimbare ledlampen ook nog eens een veel warmer licht creëren dan andere soortgelijke lampen? Hierdoor geniet je van nóg meer sfeer en voel je je heerlijk thuis in jouw eigen woning.  

You Might Also Like