Sfeer

Hoe sfeer te creëren in huis?

19 november 2018

Bij het inrichten van je huis, draait het allemaal om sfeer. In je slaapkamer wil je je rustig voelen. In de badkamer wil je genoeg privacy en ga zo maar door. Echter, moet de kamer dit ook over brengen anders schiet het voorbij aan het doel van de ruimte. Op dit gevoel te weeg te kunnen brengen moet je er goed over nadenken wat wel te gebruiken in een ruimte en wat juist niet.

De slaapkamer

De slaapkamer is bijvoorbeeld een kamer waar je rust wil vinden. Daarom wil je een rustig gevoel oproepen in de slaapkamer. Hierbij kunnen natuurtinten slaapkamer helpen. De natuur brengt bij veel mensen te weeg dat ze tot rust komen. Velen gaan bijvoorbeeld er ook op uit een lekkere wandeling te maken in de natuur, plannen vakanties waarbij de natuur centraal staat en ga zo maar door. Dit is dus een beetje de manier hoe je te werk moet gaan. Waar dient de kamer voor? Hoe wil ik me in die ruimte voelen? En wat is daar voor nodig?

De woonkamer

De woonkamer is de ruimte waar men samen komt, vrienden en familie over de vloer die verhalen vertellen over van alles en nog wat. Je wilt dan misschien een paar gekke dingetjes aan de muur hebben hangen die spraakmakend zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dierenschedel als decoratie of een modern schilderij? Het brengt een totaal andere sfeer te weeg dan in de slaapkamer.

Hulp van een professional?

Vind je het lastig om een plan te maken voor de ruimtes in huis? Dat is helemaal niet gek, je kunt dan eventueel overwegen om een professional in te schakelen, die helpt bij de inrichting. Het is daar niet mee gezegd dat dit ook jouw eigen smaak zal zijn dus bekijk vooral de stijl van een aantal verschillende professionals en kies dan de meest aanspreekende uit. Succes met de inrichting!

You Might Also Like