Huis, Sfeer

De toepassing van raamdecoratie folie: 3 voorbeelden

11 juli 2018

Denk je erover om raamfolie aan te laten brengen? De mogelijkheden zijn eindeloos. Raamfolie kun je om verschillende redenen gebruiken. Met folie zorg je dat niet iedereen zomaar naar binnen kan kijken, er is raamfolie dat dient als isolatie maar ook warmte- of zonwerende folie. Maar natuurlijk bestaat er ook nog raamfolie als vorm van decoratie. En daar kun je letterlijk alle kanten mee op. Hier vind je 3 voorbeelden van hoe je raamdecoratie folie kunt toepassen.

Teksten

Je hebt een groot voorraam, dus die ruimte kun je goed gebruiken om een mooie raamdecoratie folie op te laten plakken. Dat kan in de vorm van een mooie tekst als ‘Home’, ‘Home Sweet Home’ of, wanneer je een bedrijfje hebt in de vorm van een salon aan huis, kun je de naam van je bedrijf ook in je raamdecoratie folie later terugkomen. Een raamdecoratie folie staat niet alleen mooi, maar als je direct aan de weg woont voorkomt het ook inkijk van mensen die langs het raam rijden of lopen.

Motieven

Naast teksten kun je raamdecoratie folie ook op een andere manier toepassen. Zo zijn er allerlei bijzondere motieven en bewerkingen beschikbaar die terugkomen in de folie. Zo kun je een motief van strepen of een bloemenmotief in het raamfolie verwerken. Maar je kunt ook kiezen voor Amsterdamse huisjes of drie losse blokken naast elkaar. En natuurlijk kun je voor het raam van een kinderkamer een leuk motief uitzoeken, iets wat leuk is om naar te kijken en wat bij de kamer van je zoon of dochter past.

De voordeur

Ook je voordeur heeft meestal wel een raampje. Deze kun je helemaal afplakken met raamfolie, maar ook dit kun je leuk decoreren. Wat dacht je van het huisnummer in raamfolie op het glas te laten plakken. Wanneer je veel ruimte hebt kun je zelfs nog je familienaam of de gezinsleden op het raam aanbrengen.

Tips

Wanneer je besluit om je voorruit met raamdecoratie folie te bewerken, raden we aan om dit door een specialist te laten doen. Een professional weet precies hoeveel raamfolie er nodig is, werkt strak en laat geen vlekken of luchtbellen achter.

You Might Also Like