gezondheid

Een mondkapje beschermt jezelf en anderen!

24 september 2020

Desinfecterende middelen doden, inactiveren, en verwijderen ziekteverwekkende organismen, zoals bacteriën, schimmels en virussen. Door deze micro-organismen te bestrijden, kunnen ze zich niet verder verspreiden. De desinfecterende producten kunnen het beste direct na het reinigen van oppervlakken of handen gebruikt worden. 

 

Waarom thuis desinfecteren?

Er zijn verschillende plekken in huis, in de praktijk of op het werk, waar bacteriën zich ophopen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat alcohol als ethanol, propanol en isopropylacohol in een bepaalde verhoudingen en tot een bepaald percentage tot een optimaal desinfecterend effect leidt. Als je desinfectiemiddelen wilt toepassen is het belangrijk om voorwerpen op plekken die echt vuil bevatten, eerst te reinigen.

 

Voor je het desinfectiemiddel wilt gebruiken, controleer je eerst de datum van het product. De houdbaarheidsdatum staat op het etiket. Controleer ook of het te gebruiken desinfectans doelmatig is aan dat wat je wilt bestrijden. Op het etiket van een desinfectiemiddel staat altijd een voorgeschreven gebruiksaanwijzing.

 

Persoonlijke hygiëne in huis

Een desinfecterend middel thuis gebruiken voorkomt dat virussen en bacteriën zich verspreiden via handvaten of oppervlakken. Het is belangrijk om goed op te letten op de persoonlijke hygiëne in huis. Dit wordt echter niet altijd door iedereen even serieus genomen. Een desinfecterend middel kopen is meer dan alleen het aanschaffen van een goede handalcohol. Het is belangrijk om goede voorzorgsmaatregelen te treffen om de verspreiding van virussen en bacteriën tegen te gaan, maar wat doen we eigenlijk met al het andere dat we aanraken?

 

Het is belangrijk om ook handgrepen, ramen, bureaus, vloeren en overige plekken in huis te ontsmetten met een desinfecterend middel. Hiervoor heb je een desinfectiemiddel nodig die bacteriën en schimmels onschadelijk maakt. Schoonmaken met water en zeep of allesreiniger zorgt er voor dat micro-organismen kleiner worden. In de meeste gevallen is dat in een huis voldoende. Maar als je het echt wilt desinfecteren of nog beter wilt reinigen, dan heb je een desinfectiemiddel nodig. 


Welke soorten desinfectiemiddelen zijn er?
Er zijn veel soorten desinfecterende middelen. Er zijn desinfectiemiddelen geschikt voor gebruik in huis door consumenten en desinfecterende middelen die geschikt zijn voor professioneel gebruik. Je hebt keuze uit desinfecterende reinigingsdoekjes en desinfecterende spray, desinfectie handgel en desinfectie alcohol. De doekjes en het desinfecterende alcohol zijn geschikt voor het behandelen van oppervlakken en voorwerpen. Voor het desinfecteren van handen kun je een desinfecterende handzeep of desinfectie handalcohol gebruiken.

Heb jij huisdieren die sporen achterlaten of jonge kinderen die overal met hun handen aan zitten? Dan zijn desinfectiemiddelen voor in huis ook zeer geschikt voor jou!

You Might Also Like