Inrichting

Inrichting | Zelf verhuizen: hoeveel kost het?

16 november 2015

Inrichting | Zelf verhuizen: hoeveel kost het?
Eindelijk het huis van je dromen gekocht en kun je niet wachten totdat je neerploft op je bank in de sfeervol ingerichte huiskamer? Begrijpelijk, maar niet te snel, want er moet eerst nog verhuizen worden! En dat kan best wel zwaar zijn! Uiteraard hangt dit af van hoeveel je zelf doet. Je kunt het namelijk ook grotendeels uitbesteden aan een verhuisbedrijf. Toch kiezen veel mensen ervoor om het zelf te doen. De kosten zijn hierbij vaak de grootste reden om het zo te doen, het is immers goedkoper dan het uitbesteden.

Maar hoeveel kost het eigenlijk wanneer je zelf verhuist?

Transport

Een significant deel van de totale verhuiskosten bestaat uit de huur van een busje of kleine vrachtwagen. Het huren van zo’n wagen kost gemiddeld zo’n 80 – 120 euro per dag, brandstof excluis. Voor de verhuizing van een gemiddeld huis – én bij een goede planning – lukt het om te verhuizen binnen één dag.
Vergeet daarnaast niet dat wanneer je spullen naar specifieke hoogte moet transporteren dat het huren van een verhuislift ook essentieel is. Hiervoor kun je het beste terecht bij onze aangesloten partner op het gebied van liften: www.verhuislifthuren24.nl

Opslagruimte

In veel gevallen is opslagruimte nodig, omdat er bijvoorbeeld nog flink verbouwd moet worden in het nieuwe huis. Misschien kan de inboedel bij een vriend staan, maar als dat niet kan moet er opslagruimte gehuurd worden. De kosten hiervan zijn gemiddeld zo’n 3 euro per vierkante meter per maand.

Andere zaken

Verhuisdozen zijn noodzakelijk en kosten zo’n 1 à 2 euro per stuk. Maak een goede inschatting hoeveel verhuisdozen je nodig hebt. Voor een gemiddelde inboedel, hoewel moeilijk te zeggen, moet je al snel denken aan een doos of 40.

Al met al zijn de kosten van de feitelijke verhuizing, wanneer je het zelf doet, gemiddeld dus zo’n 250 – 350 euro.

Verhuistips

Zelf verhuizen heeft natuurlijk veel meer voeten in de aarde dan het uitbesteden. Uitbesteden kost weliswaar meer, maar dat kan het waard zijn, afhankelijk van de situatie. Zo is een voordeel van het uitbesteden dat de inboedel in tegenstelling tot het zelf doen geheel verzekerd is – wanneer je het laat doen door een verhuisbedrijf wat aangesloten is bij de Organisatie van Erkende Verhuizers.

Wanneer er eenmaal is besloten om het zelf te doen, is het belangrijk om een goede planning van te voren te maken om alles zoveel mogelijk op rolletjes te laten verlopen. Gelukkig staan er veel tips & tricks op internet als het op verhuizen aankomt. Het is verstandig om dit van te voren door te nemen!

Omdat er zoveel komt kijken bij een verhuizing is het verstandig om een goede planning te maken. Neem ook onze checklist en verhuistips door (ook uit te printen) en vergeet geen belangrijke zaken.

You Might Also Like