In de tuin

Plannen om je tuin te verbouwen?

17 november 2015

Heb je de wens om op termijn je tuin te verbouwen? Lees dan eerst onze tips die u geld kunnen besparen en je wellicht op ideeën brengt waar je niet aan gedacht hebt.

Elke tuin bestaat eigenlijk uit 3 dingen. Infrastructuur, natuur en accessoires. Begin met het uitdenken en visueel in kaart brengen van je wensen. Vertaal deze wensen naar een visueel plaatje waar o.a. rekening wordt gehouden met de zonuren van de tuin. Door het goed uitdenken van je tuin bespaar je naar alle waarschijnlijkheid kosten op: onnodige producten/diensten, tijd en mogelijke uren van een vakman en dus geld.

Bij het kiezen van een steen moet ook gedacht worden aan het legpatroon. Indien het legpatroon lastig is met vele relatief kleine steentjes, dan moet er rekening gehouden worden met extra uren van een stratenlegger. Dit kan flink oplopen in de kosten, dus houdt hier rekening mee wanneer je kiest voor een bepaalde steen en legpatroon.

Natuur is bewegelijk houdt bij de plaatsing van een plant rekening met de locatie en de factoren van het Nederlandse weer. Ook moet er rekening gehouden worden met wat voor soort planten er naast elkaar geplaatst worden, want het groeipatroon van de ene plant is anders dan de andere. Zo kan het zijn dat een plant niet groeit of sterft, doordat het te weinig ruimte krijgt.

Accessoires misschien wel het leukste onderdeel van je tuin. De final touches die jouw tuin, jouw tuin maakt. Om écht van je tuin te kunnen genieten wil je natuurlijk wel ergens op kunnen zitten. Een tuinmeubel of een loungeset kan een mooie toevoeging zijn aan je tuin en de beleving die je in je tuin hebt. Een tuin kan gezien worden als een functionele verlenging van je huis.

You Might Also Like