In en rondom huis, Inrichting, Styling

Welke haard past bij welk interieur?

14 oktober 2016

beeyoutifullife-com

Je bent van plan om een haard te kopen. Maar je twijfelt tussen een houthaard of gashaard. Bij het kopen van een haard kijk je eerst naar het interieur. Landelijk of modern? Het interieur van jouw woning speelt namelijk een grote rol welke haard je aanschaft. Maar welke haard past dan perfect bij jouw wooninterieur? Om hier antwoord op te geven, heb ik verschillende interieurs uitgelicht. Daarnaast geef ik je een tip welke haard bij welk interieur het beste past.

Landelijk

Met een landelijk interieur breng je het platteland in huis. Een rustgevende en frisse omgeving waar ontspanning centraal staat. Het draait hierbij om eenvoud en rust. Dit zie je allereerst terug in de kleuren van het interieur. Grijstinten of een bruine tint vormen de basis, wat zorgt voor een donkere en warme kamer. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als hout, vachten en wol.

cottageStaat er ook een stoere houten tafel of ander meubelstuk in de woonkamer? Dan ben je op de goede weg. Tot slot zijn accessoires onmisbaar om het landelijk gevoel naar boven te brengen. Denk aan een grote vaas met takken of een houten ladder. Wat natuurlijk niet mag ontbreken in een landelijk interieur is natuurlijk een vrijstaande houtkachel. Ga voor een zwart, gietijzeren houtkachel met een tijdloos design. Kijk ook of de houtkachel onderin ruimte heeft voor een houtopslag. Plaats dan een voorraadje houtblokken voor een landelijke sfeer.

Klassiek

Een klassiek interieur straalt elegantie en luxe uit. Hierbij spelen donkere houtsoorten en chique accessoires een grote rol. Het interieur bestaat grotendeels uit rustige, natuurlijke kleuren die een hoop warmte geven. Denk hierbij aan bruintinten, zwart, of donkerrood. Net als de landelijke stijl wordt ook bij een klassieke stijl gebruik gemaakt van hout. Daarnaast komen materialen als goud, zilver en brons terug voor dat typische klassieke tintje. Qua meubels is een klassiek interieur ingericht met een grote bank van fluweel, leer of linnen. Ook een donkerhouten eettafel en bijzettafel is een uitstekende keus.houzz

 

Accessoires in een klassiek interieur zorgen voor romantiek en stijl. Denk hierbij aan een ouderwetse klok, kandelaren en grote vazen met prachtige bloemen. Maar ook een gouden kroonluchter zorgt voor een chique sfeer. Een echte eyecatcher die in het midden van de woonkamer hangt. Voor de vloer wordt meestal een antiek Perzisch tapijt of een vloerkleed met een bloemen motief gelegd.

Zoek je een passende haard? Ga voor een gashaard of houthaard en combineer het met een klassieke schouw. Op de schouw is er voldoende ruimte voor een aantal prachtige accessoires. Wees niet bang om je creativiteit te gebruiken!

Modern

Een modern wooninterieur herken je aan rechte hoeken en strakke lijnen. Hierbij worden er voornamelijk grote meubels geplaatst, wat ruimte en rust creëert. De meubelstukken hebben een frisse uitstraling, vaak afgewerkt in hoogglans en een witte kleur. Ook de kleuren bruin, zwart en grijs typeren een modern interieur. Dit geeft de woonkamer een rustgevende en moderne sfeer. De meubelstukken bestaan voornamelijk uit materialen als metaal, aluminium, chroom, kunststof en leer. Deze materialen mogen best beetje glimmen.

 

Qua aankleding wordt er gebruikt gemaakt van kleurrijke accessoires van luxe materialen. Denk aan felle primaire kleuren als rood en geel. Hierdoor krijgt het wooninterieur meer pit. Voeg niet teveel accessoires toe, dat maakt een moderne stijl veel te druk. Hou wel in je achterhoofd: de basis is een minimalistisch en rustig inrichting. Combineer een modern wooninterieur met een inbouwhaard of een vrijstaande houtkachel. Kies voor een haard met strakke lijnen en het toestel valt mooi weg in het interieur.

home-design

You Might Also Like