Buitenleven, In en rondom huis

Onderhoudsvrije vlonder met kunststof planken

13 oktober 2016

Wilt u een vlonder in uw tuin of aan het water? Denk dan eens aan kunststof planken. Wellicht verwacht u dan een goedkope plastic uitstraling, maar niets is minder waar! Er zijn verschillende kleuren en structuren verkrijgbaar, die uw vlonder zelfs op een houten terras kunnen doen lijken.

Kunststof planken zijn niet volledig van kunststof maar ook deels van houtvezel, deze combinatie heet composiet. Door de houtvezel zien deze vlonderplanken van composiet eruit als houten planken, maar door de toevoeging van kunststof zijn de planken heel duurzaam. Dat maakt het materiaal sterk en goed bestand tegen schimmel en mos. Anders dan hout zullen planken van composiet niet splinteren of barsten. Maar misschien nog belangrijker: ze gaan niet rotten. Bij houten planken moet u rekening houden met de manier van plaatsing en erop letten dat het hout niet teveel in contact komt met vocht. Bij kunststof planken is dit niet nodig, omdat ze goed tegen vocht kunnen.

Geen onderhoud

Een ander belangrijk voordeel ten opzichte van hout is dat planken van composiet geen onderhoud nodig hebben. Het is natuurlijk wel handig om uw vlonder eens in de zoveel tijd te vegen als deze wat vuil is geworden. Maar u hoeft niet aan de slag met olie of beits om het materiaal in goede conditie te houden. Houten planken zullen onder invloed van het weer vergrijzen en hebben onderhoud nodig om de originele kleur te behouden. Kunststof planken zullen heel licht verkleuren in de eerste paar weken na het leggen, daarna is het materiaal echter kleurvast voor de rest van de levensduur.

Vlonderplankenwinkel.nl

Een groot assortiment kunststof planken oftewel composiet vlonderplanken vindt u op www.VlonderPlankenWinkel.nl keuze uit kleuren en soorten. U kunt eenvoudig online losse planken bestellen, maar ook complete pakketten met alle benodigde materialen per m2.

You Might Also Like