Grote klussen, In en rondom huis

Schuurmachine bestellen waarop letten?

10 oktober 2016

Je bent waarschijnlijk dit bericht tegen gekomen, omdat je meer wilt weten over een schuurmachine of er één wil kopen. In deze korte handleiding zullen we beide onderwerpen behandelen. Wat is eigenlijk een schuurmachine en waar gebruik je hem voor? Twee vragen die vaak door beginnende klussers gesteld worden. De helft weet nog niet half zo goed welke type schuurmachines er bestaan en hoe je ze het beste kunt inzetten. Om te beginnen zullen we eerst een definitie geven van een schuurmachine.

Definitie schuurmachine

Een schuurmachine is een hulpmiddel die het effect van schuren met schuurpapier versneld. Dit door gebruik te maken van een motor die een trillende beweging creëert. De snelheid wordt ook wel uitgedrukt als het aantal trillingen per minuut. Vaak is dit iets rond de 15.000 trillingen of meer. Hoe meer trillingen hoe vaker de schuurzool beweegt over het te schuren oppervlak. Je kunt het ook wel vergelijken met handschuurpapier, welke je in een bepaalde snelheid over hout beweegt. Als je de bewegingen sneller maakt zal je ook sneller hout afnemen.

Soorten schuurmachines

Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten schuurmachines, maar sommige zijn echt populair. Neem bijvoorbeeld de delta- of stripschuurmachine. Ook de band- en excenterschuurmachine doen het goed. Toch is en blijft de vlakschuurmachine de meest bekende onder de schuurmachines. Hetzelfde geldt ook voor zijn kleinere broertje de handpalmschuurmachine.

Schuurmachine eigenschappen

Elke schuurmachine heeft wel een aantal unieke eigenschappen. Deze eigenschappen verschillen per type schuurmachine, maar ook tussen de merken. Een aantal eigenschappen kunnen zijn: het vermogen, schuurcapaciteit en aantal schuurbewegingen. Hoe beter de eigenschappen van een schuurmachine hoe hoger de kwaliteit. Een hoge kwaliteit zegt weer iets over de levensduur van de machine. Hoe langer de levensduur van de machine hoe korter de terugverdientijd. Dit laat zien dat een dure investering niet altijd een miskoop is, maar op de lange termijn zichzelf gewoon terugverdiend.

You Might Also Like