Inrichting

6 x inspiratie voor een landelijk interieur

5 oktober 2016
landelijk interieur

Robuuste tafels, houten details en rustieke accessoires; landelijk wonen is helemaal hot. Natuurlijke materialen en warme kleuren zijn onmisbaar voor deze tijdloze stijl. Wil jij jouw woning ook landelijk inrichten? In dit artikel hebben we hiervan 6 inspiratiebeelden onder elkaar gezet.

 

 1. Natuurlijke kleurtinten
  Het gebruiken van de juiste kleuren is een must voor het landelijke interieur. De kleuren die perfect bij deze stijl passen zijn natuurlijke tinten zoals bruin, grijs, beige, wit, zwart en groen. Combineer lichte en donkere kleuren voor een rijke look. Tip: verwerk ook verschillende natuurlijke materialen zoals steen en riet in de inrichting. Dit zorgt een sterke uitstraling.
  natuurlijke kleurtinten
 1. Een landelijke keuken
  In principe kun je elke ruimte in de woning een landelijke look geven. Wil je de landelijke stijl ook terug laten komen in de keuken? Kies dan voor een houten keuken. Een houten keuken is niet alleen stevig en tijdloos maar zorgt ook voor een warme sfeer. Met een robuuste eettafel en mooie, lederen eetstoelen ben je al goed op weg.

een landelijke keuken

 1. Een bakstenen muur
  Je laat de landelijke look niet alleen terugkomen in je woning door specifieke meubels, maar ook door te kijken naar een nieuwe muur. Een muur die perfect past bij deze stijl, is een bakstenen muur. De muur is niet alleen uniek maar geeft de ruimte ook een stoere touch. Tip: voor deze muur heb je niet perse pure bakstenen nodig. Tegenwoordig is er ook behang met baksteenlook welke net als ‘’echt’’ overkomt.

een bakstenen muur

 1. (Veel) houten details
  Hout, hout en nog meer houd! Houten details maken het landelijke interieur helemaal af. Zorg wel voor een goede balans: heb je bijvoorbeeld niet veel houten meubels? Kies dan voor verschillende houten accessoires. Je hoeft hierbij niet voor één soort of kleur hout te kiezen. Mixen en matchen is de sleutel!

veel houten details

 1. Een opvallende vloer
  Een opvallende vloer mag en kan niet ontbreken in dit interieur. Vloeren die perfect samen gaan met deze stijl zijn (grove) stenen vloeren, donkere gietvloeren en unieke houten vloeren. Een voorbeeld van een passende houten vloer is een donkere variant met een visgraatmotief.

een opvallende vloer

 1. Onmisbaar: groen
  Een ruimte met veel natuurlijke en ‘rustige’ kleuren kan wel een pop-of-color gebruiken. Dit kun je bereiken door mooie planten mee te nemen in je interieur. Planten blazen niet alleen meer leven in de ruimte maar hebben ook andere voordelen: ze verbeteren de luchtkwaliteit maar helpen daarnaast ook bij het verminderen van stress.

onmisbaar groen

Welk inspiratiebeeld is jouw favoriet? Laat het ons weten door een reactie te plaatsen.

 

You Might Also Like