Huis

Voip tijdens de coronacrisis: uitkomst voor thuiswerken

23 oktober 2020

De meeste mensen zullen wel ongeveer weten wat voip (voice Over Internet Protocol) ongeveer inhoudt. Het is een manier om goedkoop en gemakkelijk via internet te bellen.

Wat zijn zoal de voordelen, met name tijdens de coronacrisis? In dit artikel zullen we proberen deze vraag, en andere vragen over voip, te beantwoorden.


Voip

Voip werd geïntroduceerd in 2005 en het heeft sindsdien een grote vlucht genomen. Veel particulieren  en bedrijven hebben voip ontdekt als een prima manier om contacten te onderhouden, tegen vaak maar een fractie van de prijs van de oude reguliere telefoonaanbieders. Inmiddels bellen honderden miljoenen mensen via voip, van en naar alle landen die je maar kunt bedenken.


Voip tijdens de coronacrisis: particulieren

Wat zijn de voordelen van het gebruiken van voip tijdens de coronacrisis? Voor particulieren is het een uitstekende en goedkope manier om contact te houden met hun familie en vrienden, waar ter wereld die zich ook bevinden. Ze kunnen bellen, sms’en, soms chatten of beeldbellen via bijvoorbeeld desktop software, via een mobiele app of via een access nummer vanaf de vaste of mobiele telefoon. 


Veel voip providers bieden een aantal landen gratis aan, andere providers bieden bijvoorbeeld een subscription, waarbij je voor een paar euro per maand onbeperkt naar een bepaald land kunt bellen. Zo kan dus iedereen op een goedkope manier contact houden met de mensen die belangrijk voor hen zijn.


Voip tijdens de coronacrisis: bedrijven

Voor bedrijven is voip tijdens de coronacrisis een absolute uitkomst. Ze hebben geen ouderwetse en logge telefooncentrales meer nodig. In plaats daarvan kan elke werknemer zijn of haar eigen account aanmaken en inloggen vanaf zijn of haar werkplek thuis of onderweg. Door de VOIP telefoon doorschakelen functie kunnen inkomende belletjes waar je maar wilt terechtkomen. Vaak zijn conference calls ook mogelijk dus op die manier kun je ook een vergadering houden met een team. 


Dure abonnementen bij de aanbieders van reguliere telefonie zijn dus eigenlijk helemaal niet meer nodig. Dit levert sommige bedrijven een besparing op van duizenden euro’s per jaar. En, het belangrijkste, werknemers kunnen gewoon thuis werken wat het gevaar op besmetting veel kleiner maakt. 


Conclusie

Heb je problemen met je hoge telefoonkosten tijdens de coronacrisis? Of ben je eigenaar van een bedrijf en weet je niet hoe je je mensen op een goede manier thuis kunt laten werken? Kijk dan eens naar wat een voip pakket voor jou te bieden heeft. Er zijn talloze mogelijkheden voor iedereen. Het is een veilige en goedkope manier om je contacten te onderhouden en je bankrekening zal je dankbaar zijn!

 

You Might Also Like