Elektronica, Uncategorized

Tv ophangen met een muurbeugel

16 februari 2017

Tegenwoordig heeft iedereen een platte televisie. De moderne modellen zijn ook een stuk lichter dan vroeger. Door de afmetingen en het gezicht van tv’s zijn deze een stuk makkelijker te plaatsen zonder dat de toestellen teveel ruimte in beslag nemen. Een goede optie voor de plaatsing is om de tv op te hangen met een muurbeugel. Hiermee hang je de televisie op een veilige manier aan de muur. Het ophangen kan je makkelijk zelf doen. Na het aanschaffen van de muurbeugel ga je op de volgende manier te werk.

Plaats en hoogte bepalen

Een tv aan de muur ophangen met een muurbeugel wordt zowel in de woonkamer als slaapkamer gedaan. De laatste jaren zien we ook steeds vaker tv’s in keukens en zelfs badkamers. Bij deze instructies concentreren we ons echter op de woonkamer en slaapkamer. De plaats waar de tv aan de muur moet komen te hangen is best simpel. Dit zal tegenover de zithoek of het bed zijn. De hoogte is lastiger te bepalen. Dit is in de woonkamer afhankelijk van de hoogte van de bank. In de slaapkamer kiest men vaak voor een hogere hoogte aangezien hier liggend naar tv wordt gekeken.

Tv recht aan de muur hangen

Bij het ophangen van een tv is het zeer belangrijk dat deze recht aan de muur komt te hangen. Om hier zeker van te zijn moet je tijdens het monteren van de muurbeugel een waterpas gebruiken. Deze leg je bovenop de muurbeugel om te controleren dat deze helemaal recht hangt. Pas nadat je hier zeker van bent teken je de gaten op de muur af die je moet boren voor de schroeven en pluggen.

Gaten boren en pluggen plaatsen

Wanneer je een muurbeugel koopt dan zal deze altijd met pluggen en schroeven worden geleverd. Deze pluggen en schroeven zijn bedoeld voor standaard muren van steen of beton. Let op dat wanneer je de tv aan een gipsmuur of muur van ander materiaal wilt ophangen dat het noodzakelijk kan zijn om de pluggen en schroeven te vervangen. Zorg er ook voor dat je de gaten exact recht boort op de punten die je eerder hebt afgetekend op de muur.

You Might Also Like