In de tuin

Een strak gazon? Dan moet je kunstgras nemen!

1 maart 2018

In december vinden we het de normaalste zaak van de wereld om een kunstkerstboom op te tuigen, kunstkerstbomen zien we in steeds meer huishoudens verschijnen en het is zeker geen unicum. Niet alleen tijdens de feestdagen kiest men voor kunstplanten; steeds meer mensen maken de keus om kunstgras te leggen vanwege de vele voordelen.

Kunstgazon: eenmalig werk en investering, daarna rust
Met een kunstgazon heb je weinig werk omdat het bijna niet onderhouden hoeft te worden. Je hoeft niet te mesten, te maaien of bij te knippen. Een gazon met kunstgras blijft altijd mooi zonder dat je er aandacht aan schenkt, voor veel huishoudens de voornaamste reden om voor kunstgras te gaan. Een tuin is heerlijk maar het kost veel onderhoudstijd, zeker als je een gazon hebt. Als je een liefhebber van tuinieren bent dan kun je waarschijnlijk je geluk niet op maar als je minder groene vingers hebt of vrijwel geen tijd, dan is het niet fijn.

Kunstgras: lekker strak en perfect!
Je hoeft kunstgras dus niet te onderhouden maar dat is niet het enige voordeel; het is prachtig om te zien. In een kunstgazon heb je geen kale plekken of verkleuringen en ziet het er altijd vers gemaaid uit. Als je bijvoorbeeld enorm je best hebt gedaan op de inrichting van je huis dan is die volledig compleet wanneer het mooie plaatje zich ook uitstrekt naar de tuin.

En wat kost dat?
Een natuurgazon aanleggen of vernieuwen kost niet veel, met een paar tientjes ben je wel klaar. Kunstgras is wat duurder, meestal een tientje voor een vierkante meter. Ook het afvoeren van het oude gazon kost geld en de ondergrond moet geprepareerd worden. In totaal, afhankelijk van de grootte van je tuin, kun je rekenen op een paar honderd euro. Dat klinkt wellicht veel maar na deze investering heb je nog amper kosten aan je gazon, iets wat bij natuurgras niet het geval is.

You Might Also Like