Veilig wonen

Brandput voor nieuwe woonwijken

2 maart 2018

Het plaatsen van een brandput is essentieel bij nieuwe en bestaande woonwijken. Een brandput zorgt er namelijk voor dat voldoende bluswater beschikbaar is wanneer er brand uitbreekt. Dit zorgt ervoor dat de brandweer snel kan werken, zodat zij kunnen voorkomen dat een bestaande brand erger wordt dan deze al is. Voornamelijk in woonwijken is dit belangrijk, omdat hier veel huizen bij elkaar staan.

 

Brandputten zorgen voor voldoende bluswater

Brandputten worden de laatste jaren steeds vaker geplaatst op bedrijventerreinen en in woonwijken. Vroeger werden de leidingen namelijk voorzien van bluswater van voldoende debiet (kracht van het water), maar dat is tegenwoordig in de meeste gevallen niet meer zo. Een brandput kan in dat geval zorgen voor bluswater van voldoende debiet, zodat een brand snel en efficiënt geblust kan worden.

 

Brandput plaatsen in woonwijken

Een brandput kan niet zomaar geplaatst worden in woonwijken. Dit moet gedaan worden door een specialist, zoals Q-Flow. Dit bedrijf is al jarenlang gespecialiseerd in het ontwikkelen, onderhouden en regenereren van diverse soorten waterputten. Waterputten worden ingezet om grondwater voor verschillende doeleinden te kunnen gebruiken. Een brandput is één van de mogelijkheden waar een waterput voor ingezet kan worden.

 

Onderhoud van een brandput

Qua opbouw zijn brandputten vergelijkbaar met bijvoorbeeld drinkwaterputten, maar het grote verschil is dat deze enkel gebruikt worden bij calamiteiten. Hierdoor loopt de capaciteit van zo’n brandput sneller terug dan bij een drinkwaterput die dagelijks gebruikt wordt. En dat terwijl de capaciteit van de bron bij brand juist belangrijk is, zodat de brandweer snel te werk kan gaan. De specialisten van Q-Flow hebben jarenlange ervaring in het onderhouden van brandputten en helpen u graag.

You Might Also Like