Huis

Voordelen van een koopwoning verhuren

22 februari 2018

Het verhuren van een koopwoning heeft veel voordelen maar ook enkele nadelen. Waar moet je op letten bij het verhuren van jouw woning? En wat zijn de voordelen? Wij hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet.

Tip: Woning verhuren in Amsterdam? Bekijk de verhuurmogelijkheden op Rentslam, altijd op een snelle manier betrouwbare huurders vinden.

Voordelen van een koopwoning verhuren

De afgelopen jaren is het verhuren van een koopwoning nog aantrekkelijker geworden, dit komt door het versoepelen van de regels binnen de leegstandswet. Als verhuurders is het nu gemakkelijker om een vergunning aan te vragen. Ook wordt deze vergunning in de meeste gevallen voor vijf jaar verstrekt. De huurprijs mag zelf samengesteld worden en een uitgebreide huurdersbescherming hoef je niet meer te garanderen. Andere voordelen bij verhuur van een koopwoning zijn:

  • Extra inkomsten. Op het moment dat je je woning verhuurt ontvang je maandelijks huur. Hiermee kan je jouw hypotheek verder afbetalen of andere kosten dekken. Ideaal dus!
  • De woning ziet er altijd bewoond uit. Een leegstaand huis verkoopt altijd lastig, een ingerichte woning verkoopt altijd beter. Dit omdat potentiële kopers zich makkelijker kunnen voorstellen hoe groot de ruimte is en wat de mogelijkheden zijn.
  • Behoeft jouw woning voor leegstand. Met bewoners is het huis niet gevoelig voor krakers of vandalisme. Ook kleine gebreken worden snel opgemerkt, waardoor er tijdig iets aan gedaan kan worden. Voordat het probleem verergert.

You Might Also Like