In de tuin

Tips voor het inrichten van je tuinhuisje

13 mei 2020

Mocht je een grote tuin hebben, dan kan ik me voorstellen dat je het lastig vindt om deze gezellig in te delen. Daarnaast wil je graag dat je tuin aan verschillende eisen voldoet: onderhoudsvriendelijk en voldoende ruimte. Een oplossing hiervan is het plaatsen van een tuinhuisje. Dit is niet alleen praktisch omdat je overdekt zit, maar ook omdat dit meer extra opbergruimte biedt. In dit artikel krijgt je een aantal tips om je tuinhuis leuk in te richten!

Tip 1: Plaatst verlichting

Wanneer je meer sfeer in je tuinhuisje wil creëren adviseren wij je om verplichting te plaatsen. Door het kiezen van de juiste verlichting en deze op een geschikte plek te plaatsen kan je een simpele ruimte erg gezellig maken. Je kan hierdoor zelf sturen of je je tuinhuisje kindvriendelijk of romantisch wil maken. 

Tip 2: Kleur, kleur en nog eens kleur

De kleur van tuinhuisjes zijn over het algemeen vaak standaard van hout. Mocht dit niet je ding zijn, kan je eenvoudig de uitstraling van het huisje veranderen. Dit kan je doen doormiddel van het huisje te schilderen. Als je ervoor kiest om je tuinhuis te schilderen moet je je realiseren dat je het regelmatig moet bijwerken. Maar je krijgt er dan wel een erg kleurrijk tuinhuisje voor terug!

Tip 3: Maak het eigen

Richt je tuinhuis in zoals je je woonkamer ook zou inrichten. Hang iets aan de muur en zet wat leuke kaarsen op tafel. Ondanks dat je tuin waarschijnlijk al vol staat met gezellig planten kan je ook planten plaatsen onder je afdak of in het tuinhuisje. Dit geeft direct een huiselijk gevoel. Wanneer jij jouw tuinhuis gezellig hebt ingericht is het leuk als je er ook in de wat koudere periodes van kan genieten. Voorzie je tuinhuisje daarom met een lekkere verwarming die je gemakkelijk aan en uit kan zetten. 

 

You Might Also Like