In de tuin

Kolen, gas of een elektrische BBQ?

6 juni 2017

Tegenwoordig lijkt het bijna ouderwets wanneer je met een kolenbarbecue aan komt zetten. Barbecueën met gas en elektriciteit lijkt de markt veroverd te hebben. Maar wat is het voordeel van elk van de manieren van barbecueën?

Kolen BBQ

De oudste en eigenlijk bekendste vorm van BBQ’en is met kolen. Dit is ook direct de meest eenvoudige manier van buiten koken. Je volstaat met de meest eenvoudige BBQ, of zelfs een zelfgemaakt rooster waar het vlees op kan met een ruimte eronder voor de kolen, en je kunt aan de slag gaan. Het nadeel is dat het lang duurt voor de BBQ warm is, dat hij soms lastig is aan te maken en dat je altijd kolen op voorraad moet hebben. Maar ja, dat heeft allemaal ook weer zijn charme. Je kunt de kolen BBQ overal mee naartoe nemen en je hebt dus geen gas of stopcontact in de buurt nodig.

Gas BBQ

Een alternatief is een gas BBQ. De gas BBQ hoeft niet op te warmen, waardoor je direct aan de slag kunt. Het voordeel boven een elektrische BBQ is dat je geen stopcontact nodig hebt. Ook kun je eenvoudig de temperatuur regelen door simpelweg de gaspit hoger of lager te zetten.

Elektrische BBQ

Tenslotte is er nog de elektrische BBQ. Hiermee heb je geen last van rook. De BBQ is direct opgewarmd, net als de gas BBQ. Bovendien heb je ook geen gasflessen nodig en kun je dus eigenlijk altijd aan de slag. Het nadeel is wel dat je een stopcontact in de buurt nodig hebt.

You Might Also Like