Huis

Stofzuig tips!

17 november 2020

Voor de meeste mensen is stofzuigen een van de meest irritante, maar noodzakelijke, huishoudelijke taak waar je zelden van geniet. Maar wanneer het eenmaal gedaan is ben je toch blij dat je ermee begonnen bent. Echter, ondanks de hoge prijs van vele stofzuigers – en het aanschaffen van de beste stogzuiger op de markt – ken je misschien niet de meest effectieve manier van stofzuigen. Dus, om ervoor te zorgen dat je efficiënt vuil uit elke scheur en spleet in je huis verdrijft, zijn hier een aantal tips om je op weg te helpen.

Een vuil filter gebruiken

De meeste stofzuigers worden geleverd met exacte instructies over hoe de filters gebruikt moeten worden om vuil en stof op te slaan. Maar toch moet het filter af en toe gereinigd of vervangen worden. Met een vies filter gaat de efficiëntie van een stofzuiger omlaag en kan het zijn dat zelfs de beste stofzuigers juist vuil verspreid!  Check daarom je filter van tijd tot tijd en bij De Beste heb je het geluk dat je je filter apart kan kopen mocht deze vervangen moeten worden!

Verwaarlozen van andere kopstukken

Het grootste kopstuk die meeste mensen gebruiken voor alle grote oppervlakten kan ideaal zijn als je even snel je tapijt wilt schoonmaken. Maar andere kopstukken zijn er voor een reden. Zo kun je je huis stofvrij maken door een smaller kopstuk te bevestigen en in elk hoekje en naadje van je huis en meubilair te stofzuigen.

Hergebruik van de stofzuigerzak

Er zijn tal van manieren om meer eco-vriendelijk in je dagelijks leven te zijn – maar hergebruik van de stofzuigerzak mag daar niet een van zijn. Het hergebruiken van een stofzuigerzak kan er namelijk ook voor zorgen dat de stofzuiger minder efficiënt wordt. Dit komt doordat de poriën van een stofzuiger zak in zelfs de beste stofzuiger verstoppen met vuil en stof. Hierdoor wordt de luchtstroom geblokkeerd, waardoor de motor van de stofzuiger harder moet werken terwijl deze minder reinigt. Voor meer eco-vriendelijke opties kan je verschillende stofzuigerzakken bij De Beste webwinkel vinden. 

 

You Might Also Like