In de tuin, Styling

Steigerhouten meubels voor in je tuin

9 mei 2016

Steigerhouten meubels zijn de laatste jaren enorm populair. Door de oude en stoere look van deze meubels kan hiermee een uniek karakter aan je interieur gegeven worden. Kasten, tafels en stoelen gemaakt van steigerhout genieten veel aandacht van een grote groep mensen. De populariteit is zelfs zo groot dat het soms moeilijk is om de meubels van steigerhout te bemachtigen. Dit probleem wordt nog erger nu hier een nieuwe trend aan toegevoegd is en dat zijn steigerhouten meubels voor in je tuin.

Steigerhout bewerken voor buiten

Hoewel je zou denken dat steigerhout prima tegen de verschillende weersomstandigheden beschikt is die het buiten te verwerken krijgt moet het hout toch op een speciale manier bewerkt worden. Wanneer het hout namelijk voor een steiger gebruikt wordt maakt het niet veel uit hoe dit eruit komt te zien na verloop van tijd. Voor tuinmeubels is dit natuurlijk wel van belang en daarom moeten steigerhouten meubels eerst met een speciale verf bewerkt worden voordat zij een lang leven buiten in je tuin tegemoet kunnen gaan.

Soorten tuinmeubels van steigerhout

Tuinmeubels van steigerhout zijn er in alle soorten en formaten. De meest verkrijgbare soorten zijn tafels, stoelen en banken voor in de tuin. Echter is het ook mogelijk om andere soorten meubels zoals kasten of plantenbakken van steigerhout te kopen. Net zoals bij het interieur binnen in huis zorgen de steigerhouten meubels in de tuin ook voor een uniek karakter dat ruig en stoer overkomt. Door de speciale bewerking van het hout zullen de meubels lange tijd deze unieke look blijven behouden.

You Might Also Like