In en rondom huis, Kleine klussen

Schoonmaken in huis doe je zo

9 mei 2016

In een schoon en hygiënisch huis wonen is zeer belangrijk om met een prettig gevoel te kunnen wonen. Een opgeruimd huis zorgt voor rust en kalmte en dit heeft ook uitwerking op de personen die in het huis woonachtig zijn. Bovendien komt een interieur natuurlijk pas echt goed tot zijn recht wanneer het huis netjes schoongemaakt is. Om deze reden delen we een aantal tips voor het schoonmaken in huis.

Verdeel je huis in delen

Een compleet huis schoonmaken lijkt een zeer grote klus en hierdoor worden er ook vaak delen vergeten. Door je huis te verdelen in kleinere delen zorg je ervoor dat de taak overzichtelijk blijft en dat er geen delen van het huis vergeten worden.

Maak van boven naar beneden schoon

Als je een grote schoonmaak houdt doe dan de vloeren als laatste. Op deze manier zorg je ervoor dat het stof dat op de kasten ligt niet op de vloer valt die je net daarvoor hebt schoongemaakt.

Behandel vlekken meteen

Hoe langer vlekken blijven zitten hoe moeilijker deze schoon te maken zijn. Mocht het voorkomen dat er iets wordt gespild met een vlek als gevolg behandel deze dan meteen. Verwijder het gespilde eten of drinken en behandel vlekken in stof met een vlekverwijderaar voordat dit de was in gaat.

Maak iedere dag een klein beetje schoon

Om een huis er altijd netjes en schoongemaakt uit te laten zien kan je het beste iedere dag een klein beetje schoonmaken. Op deze manier kost het minder moeite om een huis schoon te houden.

You Might Also Like