Kamers, Styling

Tips voor een perfecte thuiswerkplek

9 mei 2016

Thuiswerken wordt steeds populairder. Niet enkel ZZP-ers werken meer vanuit huis, maar ook steeds meer bedrijven laten hun werknemers thuis werken om zo lange reistijden en files te vermijden. Om thuis goed te kunnen werken moet je hier echter ook een goede werkplek beschikken. In dit artikel delen we daarom een aantal tips voor een perfecte thuiswerkplek.

Zorg dat je niet afgeleid wordt

Als eerste is het natuurlijk belangrijk dat je thuis niet afgeleid wordt tijdens het werken. Wanneer er kinderen in huis aanwezig zijn dan moeten zij niet de hele tijd voorbij je werkplek komen rennen. Zorg daarom voor een aparte ruimte waar je rustig kan gaan zitten werken en niet afgeleid wordt.

Overweeg een whiteboard

Wanneer je thuis werkt zal je in de meeste gevallen al je werk gerelateerde gegevens op je laptop hebben staan. Omdat je hier ook het meeste van je werk op verricht is het moeilijk om een overzicht te hebben van het werk dat gedaan moet worden. Een whiteboard kan je hierbij helpen. Hier kunnen alle taken van een project op vermeld worden en het kan ook als inspiratiebord dienen.

Een zit-sta bureau

Mensen die lang zitten ondervinden al snel gezondheidsklachten als gevolg hiervan. Door de houding waarin achter een bureau gezeten wordt worden namelijk allerlei organen bekneld en staat ook de ruggenwervel niet in de meest ideale positie. Een zit-sta bureau waaraan staand gewerkt kan worden is hier de oplossing voor.

Goede connectiviteit

Thuiswerken betekent dat je in goed contact met de buitenwereld moet staan. Een goede internetconnectie en telefoonverbinding is daarom een absolute must voor een thuiswerkplek. Ook een goede PC is erg belangrijk. Zo kunt u snel en efficiënt werken. Een goede laptop koop je bij Yorcom. Ook kunt u advies vragen bij de computerspeciaalzaak.

You Might Also Like