Uncategorized

Stalen kozijnen

4 juli 2017

Stalen kozijnen zijn op het moment een ware woontrend en komen steeds vaker terug in zowel het interieur als exterieur. De kozijnen geven uw woning een stoere en industriële uitstraling, maar zijn ook mooi te combineren met een landelijk interieur. Helaas is deze woontrend lang niet voor ieders  budget weggelegd. Ook past het niet bij ieder gebouw.

Stalen kozijnen zijn op verschillende vlakken veranderd met tientallen jaren geleden. En aangezien de populariteit toe neemt, worden hieronder enkele interessante pluspunten onder de aandacht gebracht.

Sterk materiaal
Stalen kozijnen staan bekend als sterk, duurzaam. De kozijnen zijn uitermate geschikt om grote raampartijen te dragen, zelfs met hun smalle profielen. De materiaalsoort gaat erg lang mee en scoort ook hoog wanneer het gaat om brandveiligheid. Daarnaast zijn ze goed bestand tegen inbrekers.

Onderhoudsarm
Stalen kozijnen behoeven erg weinig onderhoud. Het enige wat u hoeft te doen is jaarlijks met een natte doek of zeem en een normaal vloeibaar reinigingsmiddel het kozijn schoonmaken. Eventuele andere schoonmaak of onderhoudsklusjes met schuurmiddelen, schuursponsjes, chloor of andere vormen van zuur zullen de levensduur van uw kozijnen niet bevorderen.

Goede isolatie
Stalen kozijnen zijn door de jaren heen erg verbeterd. Vroeger stonden ze bekend om hun slecht isolatiewaarde, omdat staal een goede geleider is waardoor warmte en kou eenvoudig wordt doorgegeven. Tegenwoordig is dit niet meer aan de orde, stalen kozijnen worden inmiddels voorzien van goede isolatie.

Stalen kozijnen hebben ook nadelen, deze zijn onderstaand te lezen

Betaalbaarheid

Stalen kozijnen zijn duur. De aanschafprijs ligt een stuk hoger dan bijvoorbeeld hout of kunststof. Door de hogere materiaal- en bewerkingskosten maken het product duurzaam en daarom ook kostbaarder. Het is verstandig om verschillende offertes van kozijnspecialisten met elkaar te vergelijken.

Uitstraling

Stalen kozijnen hebben een geheel eigen look. Terwijl hout bij vrijwel iedere woning of ieder pand wel past, geldt dat niet voor staal. Een smal stalen kozijn in een gevel van kunststof? Dat past niet bij elkaar.

You Might Also Like