Uncategorized

De nieuwste tegeltrends voor in huis

12 juni 2018

De tegel is in opkomst! Waar de tegel eerst alleen werd gezien als een praktisch middel om je muren strak en waterdicht te krijgen wordt hij nu gebruikt als onderdeel van het interieur, een eye catcher, een echt statement. Dit zorgt er ook voor dat de tegels van nu in alle vormen, kleuren en patronen komen zodat je, als je durft, eigen stempel en persoonlijkheid in een ruimte kunt laten zien.

Marokkaanse tegels

De vierkante Marokkaanse wandtegeltjes met de naam Zellige zie je overal opduiken. Ook de Bejmat, de dikkere rechthoekige variant, perfect te leggen in visgraat, is erg populair op dit moment. Deze tegels worden met de hand gemaakt en dit zie je aan het uiterlijk. Ze zijn niet allemaal even groot, en soms zit er een pitje van kalk en wijken de diepe kleuren iets van elkaar af. Een unieke tegel die elke levering anders is. Deze tegel spreekt voor de trend van nu, zelfgemaakte eco-vriendelijke producten die een verhaal vertellen.

Portugese Cementtegels

De Portugese tegels, ook wel Cementtegels of Patroontegel genoemd herken je aan zijn kleuren en patronen. We kennen ze allemaal uit de hallen van de oude herenhuizen waar ze al eeuwen liggen. Ook deze tegels worden één voor één met de hand gemaakt, gegoten met kleurpoeder en geperst met cement. Dit proces zorgt ervoor dat de tegel poreus blijft en behandeld moet worden na het leggen. Geef wat liefde aan deze tegel en je krijgt er heel veel voor terug! Ook deze tegel spreekt de trendsetters van nu aan en is weer helemaal terug van weggeweest.

Is de tegel nog niet uniek genoeg voor je? Dan kan je ook altijd nog je eigen patroon bedenken of je eigen kleuren toevoegen aan een bestaand patroon.

Turks mozaïek

Ben je meer van de strakke look en is bovenstaande toch niks voor jouw. Dan hebben we nog een wat minder bekende, maar zeker één die genoemd mag worden. Je vind het Turks Mozaiek namelijk al in een paar wereldberoemde fashion ketens terug en ook grote restaurants gaan het steeds vaker gebruiken. De grote marmer platen voor je keukenbladen kennen we allemaal wel maar de kleine restjes die overblijven worden ook gebruikt! Deze restjes worden in hele kleine tegeltjes gevormd, Hexagone, Driehoekjes, steentjes, vierkantjes, en op matjes bij elkaar geplakt. De marmerlook vind je terug in de kleuren en de ader die nog steeds te zien is in de kleine matjes.

Erg benieuwd naar deze designtegel? Op de website van Designtegels kan je samples bestellen.

You Might Also Like