Styling

Koperen hanglampen: waarom niet?

22 februari 2016

Het is soms ontstellend hoe weinig mensen nadenken over de lampenkeuze in hun huis. Vaak maken ze zich ervan af met een simpel, basic model en laten het daarbij. Doodjammer is dat want lampen zijn een ideaal middel om meteen de toon te zetten in een huis. Een mooie eye-catcher die al meteen jouw persoonlijkheid kan uitdragen vanaf het eerste moment.

Koper: gouden keuze

Waarom dan niet kiezen voor een koperen hanglamp als eye-catcher in kwestie? Niet voor niks is dit bijzondere materiaal met zijn warme roodbruine kleur misschien wel de interieurtrend van het moment. Tot voor kort werd het glanzende koper gezien als ouderwets maar de ontwerpers van vandaag lijken te beseffen dat in combinatie met het modern design koper echt wel stijlvol is. Geen wonder ook: de meeste metalen hebben een kille uitstraling. Koper daarentegen geeft dankzij zijn warme kleur een subtiele rode gloed aan het licht in de kamer: gezelligheid troef dus!

Nog voordelen

Naast de gezellige uitstraling heeft koper de troef dat het een metaal blijft. Ijzersterk en niet kapot te krijgen dus. Kleine tip: poets je lamp geregeld met een koperpoetsmiddel en de glans verdwijnt nooit.

Bovendien is koper een ontzettend makkelijk materiaal om mee te combineren. Wit, grijs, zwart of eerder natuurlijke primaire kleuren als blauw, groen of rood: geen probleem, koper weet er weg mee. Ook aardetinten zijn een goede keuze voor de rest van het interieur. Vergeet ook niet dat koper niet alleen in de wereld van de hanglampen grote sier aan het maken is. Het materiaal blijft terugkomen in zowat alle aspecten van de interieurwereld.

Twijfel dus niet over de aankoop van een koperen hanglamp. Deze trendy lamp kan in één omslag van de lichtknop de hele kamer omtoveren in een heerlijk gezellige ruimte. Daarenboven straalt het zonder twijfel jouw persoonlijkheid uit.

Marington.nl heeft een prachtige collectie met meer dan 350 lampen, zit er ook iets voor jou tussen?

You Might Also Like