Huis

Je gevel afwerken met Keralit gevelbekleding

11 oktober 2022
gevelbekleding

Met Keralit gevelbekleding geef je jouw woning een strakke uitstraling. De gevelbekleding is uitermate geschikt voor het afwerken van gevels, dakgoten en dakranden. Keralit is zowel toe te passen op bestaande woningen als op nieuwbouwwoningen. Dit heeft Keralit te danken aan de eenvoudige installatiemethode. Ontdek direct hoe je jouw woonhuis nog mooier maakt met deze hoogwaardige gevelbekleding.

Wat is Keralit?

Keralit is eenvoudig te plaatsen kunststof gevelbekleding. De gevelpanelen zijn snel te bevestigen dankzij de sleufgaten aan de bovenkant. De verschillende hulpprofielen zorgen voor een modern en strak resultaat. De basis van het product is gemaakt van het zogeheten Fiberyl, wat onder andere uit gerecyclede kunststoffen met glasvezel bestaat. Door de unieke samenstelling van grondstoffen is het paneel zeer sterk en heeft het een buitengewoon lage uitzetting wanneer je het vergelijkt met andere kunststof panelen. Om deze redenen is Keralit gevelbekleding zeer geliefd en wordt het veel toegepast bij zowel bestaande bouw als nieuwbouw.

Voor iedere woning

Keralit mag dan wel van kunststof gemaakt zijn, maar op het eerste gezicht is het materiaal niet van hout te onderscheiden. Het paneel heeft een fijne structuur met een mooie nerftekening. Je hebt de keuze uit tal van natuurlijke houtkleuren, waardoor je de gevelbekleding perfect laat aansluiten bij de kleur van je deur en kozijnen. Zo behoren onder meer diverse eikentinten tot de mogelijkheden, maar ook blauw-, grijs-, en wittinten. Wil je juist liever geen houtnerf op jouw gevelbekleding zien? Dan kies je voor een knalkleur of een diepzwart paneel. Door de vele mogelijkheden laat jij de gevelbekleding uitstekend bij jouw woning en woonsmaak aansluiten. Voor een moderne uitstraling plaats je de gevelbekleding in de vorm van het sponningsdeel op je woning. Voor een klassiekere look kies je voor  een potdeksel constructie. De overlappende structuur zorgt voor schaduw en een speelse uitstraling.

Eenvoudig aan te brengen

Met behulp van afwerk- en hulpprofielen valt Keralit gevelbekleding gemakkelijk zelf aan te brengen. De panelen zijn verkrijgbaar in lengtes die variëren van 2,5 tot 7,5 meter. De meegeleverde handleiding maakt het mogelijk om de montage zelf te doen. Hierdoor is Keralit ook uitstekend toe te passen op bestaande huizen. Je woning krijgt door de gevelbekleding direct een andere uitstraling. Waar je hout regelmatig moet schilderen en beitsen, is dit bij kunststof gevelbekleding niet nodig. Een bijkomend voordeel is dat je de keuze hebt uit veel meer verschillende uitvoeringen. Zie jij het niet zitten om de gevelbekleding zelf aan te brengen? Dan kun je uiteraard ook de hulp van een aannemer of klusjesman inschakelen.

Lange levensduur

In tegenstelling tot hout zijn de Keralit gevelpanelen tegen elk weertype bestand. Hierdoor hebben de duurzame gevelpanelen een levensduur tot wel dertig jaar lang! Ook zorgt de gevelbekleding voor een betere isolatie van je woning. Door te kiezen voor Keralit, kies je voor kwaliteit, uitstraling en gemak. De gevelbekleding is eenvoudig zelf te monteren en de panelen zijn onderhoudsarm. Ben je op zoek naar een eenvoudige en budgetvriendelijke manier om je woning een upgrade te geven? Dan valt het gebruik van Keralit gevelbekleding aan te raden!

You Might Also Like