Kamers

Een goede akoestiek voor elke ruimte in je huis

16 september 2022
goede akoestiek

De interieurstijl van deze tijd is minimalistisch en strak. Dat betekent niet alleen dat er zo min mogelijk in huis komt te staan, maar ook dat de vloeren en muren strak en glad zijn. Voor de ramen geen dikke stoffen gordijnen, geen vitrage, maar (duo) rolgordijnen of vouwgordijnen en vaak ook houten jaloezieën. De vloeren zijn gemaakt van glad beton of er is een gietvloer aangebracht. Ook houten en pvc-vloeren zie je steeds vaker. Deze interieurstijl heeft echter één nadeel, namelijk dat het geluid erg nagalmt. Als je geen zachte (stoffen) vloerbedekking of gordijnen wilt in je huis, is er toch een oplossing om die nagalm te verminderen, denk hierbij aan akoestische wand panelen.

Wat is het voordeel van akoestische wand panelen?

Wanneer het geluid in een ruimte nagalmt, gaat je dat op den duur irriteren. Je hoort, als er meerdere mensen in de ruimte zijn, niet meer wat iemand zegt. Ook de muziek wordt vervormd. Slechte akoestiek kan ook invloed hebben op je gezondheid. Je kunt er hoofdpijn van krijgen en door de irritatie kun je gestrest raken. Door akoestische wand panelen te plaatsen, kun je nagalm verminderen. Als je achter de akoestische wand panelen ook nog minerale wol plaatst kan geluidsniveau A worden bereikt. Je hebt hiermee zo goed als geen nevengeluiden en nagalm meer. Geen extra geluid betekent minder stress. De wand panelen zijn bovendien uniek en geven een mooie nieuwe dimensie aan de ruimte. De panelen kunnen op eenvoudige manier aangebracht worden. Bovendien kunnen zo ook tegen het plafond worden aangebracht als je liever niets tegen je wand wilt.

De akoestische wand panelen zijn duurzaam en van hoogwaardige kwaliteit

De akoestische wand panelen van Woodupp zijn van hoogwaardige kwaliteit, mooi en duurzaam. Duurzaam omdat al het hout dat voor de panelen wordt gebruikt komt van duurzame bosbouwleveranciers. Dat betekent dat er niet meer bomen worden gekapt dan de natuur kan produceren. Er wordt gezorgd voor goede omstandigheden voor de bosbouwers en het leven van planten en dieren wordt beschermd. Het akoestisch vilt is gemaakt van gerecycled plastic. Het vilt breekt de geluidsgolven en zorgt voor een dempend effect waarmee het geluidsniveau wordt verbeterd. De akoestische wandpanelen zorgen niet alleen voor een betere geluidskwaliteit, ze zijn bovendien uniek en decoratief. Wil je weten hoe het materiaal voelt en of de kleur past bij je interieur? Bestel dan eenvoudig een proefdoosje met vier verschillende kleur varianten van de lamellen. Zo kun je de kleur kiezen die perfect bij je interieur past.

You Might Also Like