Kamers

Tips om productief thuis te werken

21 november 2022
thuis werken

Iedereen met een kantoorbaan heeft in de afgelopen maanden wel eens thuis moeten werken vanwege corona. Hierbij zijn er veel mensen die het lastig vinden om thuis net zoveel gedaan te krijgen als op kantoor. En dat is ook niet zo vreemd, want je bent er ook gewoon niet aan gewend om thuis te werken. Maar niet getreurd, in dit artikel geven we je de beste training om thuis net zo productief te zijn als op kantoor.

Maak iedere dag een dagplanning

Iedere dag een planning maken heeft vele voordelen. Om te beginnen krijg je hierdoor een goed overzicht van hoe veel je te doen staat die dag, en daardoor kan je goed en geconcentreerd beginnen met werken. Daarnaast kan je dan elke keer een taak afstrepen waardoor je goed weet hoe ver je bent, en of je dus harder moet werken of rustig aan kan doen. Ook weet je dan aan het eind van de dag zeker dat je alles gedaan hebt, waardoor je de werkdag thuis goed af kunt sluiten. Ook heb je hierdoor een goed overzicht van wat je welke dag gedaan hebt. 

Blijf niet in je pyjama hangen

Veel mensen die thuis werken gaan s´ochtends direct uit hun bed achter de pc zitten. Ze nemen niet eens de tijd om aan te kleding. Hier gaat het al verkeerd, want op deze manier heb je geen scheiding tussen je normale leven thuis en werk. Je moet juist gewoon je normale werk kleren aan doen zodat  je aan jezelf duidelijk maakt dat je aan het werk gaat. 

Om toch aan de dagelijkse hoeveelheid slaap te komen is het goed om een boxspring aan te schaffen. Ook komt dit natuurlijk beter over in videogesprekken. Om helemaal op te gaan in de werksferen kan je ook nog je schoenen aan doen.

Creëer je kantoor thuis

Ten eerste is het om praktische redenen handig om je kantoor thuis zoveel mogelijk na te bootsen. Zo moet je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je thuis ook twee schermen hebt, als je dit op kantoor ook hebt. Daarnaast is het ook goed om je eigen plek te hebben in huis waar je alleen maar aan werk zit. Dit zorgt ervoor dat je comfortabel en rustig kunt werken, en daarbij kan je hierdoor werk en thuis beter scheiden.

Blijf communiceren met je collega´s

Een van de grootste fouten die je kan maken als je thuis gaat werken is stoppen met communiceren met je collega´s. Het is sowieso al veel moeilijker om thuis te overleggen en afspraken te maken met je collega´s. Omdat je veel minder vragen aan elkaar kan stellen. Hierom moet je dus wel zorgen dat je regelmatig met elkaar in contact bent om te ondervinden of je nog op een lijn zit. Ook kan het over het algemeen wel fijn zijn om af en toe even met een collega te praten over minder belangrijke dingen, omdat je toch de hele dag thuis met niemand praat.

Met deze tips creëer je een veel betere scheiding tussen normaal thuis zijn en thuis werken. Waardoor je net zo productief kan zijn als dat je op werk bent. 

You Might Also Like