Verhuizen

Hoe blijf je georganiseerd tijdens de verhuizing?

21 november 2022
verhuizen

De verhuizing van je oude naar je nieuwe huis kan tijdrovend, ingewikkeld en stressvol zijn. Dit is vooral het geval als je moeite hebt om georganiseerd te blijven tijdens het verhuisproces. Wanneer je leven in chaos verkeert, kan het gemakkelijk zijn om dingen te laten gaan, en uiteindelijk angstiger te worden dan je zou moeten zijn.

Veel mensen hebben ontdekt dat het inhuren van een professioneel verhuisbedrijf hen heeft geholpen om georganiseerd te blijven tijdens een verhuizing en hun verhuizing een stuk gemakkelijker heeft gemaakt. Maar dat is niet alles wat u kunt doen om georganiseerd te blijven tijdens uw verhuizing. Hier zijn nog een paar tips die kunnen helpen.

Stel je datums in

Vanaf de eerste dag dat je je spullen begint in te pakken tot de laatste keer dat je afscheid neemt van je oude huis, is het belangrijk om de belangrijke data in je verhuisproces zo vroeg mogelijk vast te leggen. Het kan zijn dat je zes weken of langer nodig hebt om je verhuizing te plannen, je spullen in te pakken, het transport te regelen en de opslag te coördineren (indien nodig).

 

Veel mensen vinden het praktisch om een ​​”hoofdschema” van hun verhuizing te maken en zichzelf een klein steuntje te geven voor het geval ze een tegenslag tegenkomen. Jouw planning moet een tijdlijn bevatten met belangrijke mijlpalen tijdens de verhuizing, deadlines en misschien een lijst met taken die je aan gezinsleden kunt toewijzen.

Takenlijsten maken

Met een gedetailleerde takenlijst kom je heel ver. Niet alleen kunnen dagelijkse en wekelijkse takenlijsten ervoor zorgen dat je op schema blijft, maar het kunnen ook geweldige hulpmiddelen voor stressbeheer zijn. In feite vinden de meeste mensen dat een takenlijst een kalmerend effect op hen heeft.

 

Misschien vind je het handig om kleinere takenlijsten te maken in plaats van één grote voor de hele verhuizing. Een van je wekelijkse items kan bijvoorbeeld zijn om je slaapkamer in te pakken, en dan zou je die taak kunnen verdelen in kleinere dagelijkse taken. Bijvoorbeeld sieraden inpakken, kantoor-/printerbenodigdheden inpakken, kleding inpakken, enz.

Taken toewijzen aan verschillende gezinsleden

Verhuizen moet een familieproject zijn. Zorg ervoor dat elk gezinslid weet wat ze moeten doen om jouw verhuizing tot een succes te maken. Ondanks verzachtende omstandigheden moet ieder persoon in jouw huishouden bijvoorbeeld de meeste spullen in zijn of haar eigen slaapkamer kunnen inpakken. Je kan er ook voor kiezen om schoonmaakklusjes toe te wijzen als het inpakken klaar is. Als iedereen op dezelfde lijn zit, zal je verhuizing veel soepeler verlopen.

Houd je aan je deadlines

Het laatste wat je wilt als je gaat verhuizen, is overhaast proberen al je waardevolle spullen in te pakken en te laden met nog maar een paar uur over. De manier om zo’n ongeorganiseerde puinhoop te voorkomen, is door je zoveel mogelijk aan elke deadline te houden die je voor jezelf hebt gesteld.

 

Stel bijvoorbeeld deadlines in om het inpakken van iedere kamer af te hebben. Stel een deadline om het professionele verhuisbedrijf te boeken om je spullen te komen laden, of om een ​​verhuiswagen te huren. Je moet ook deadlines stellen voor belangrijke acties voor en na de verhuizing, zoals het stopzetten van de stroom en internet service in de oude woning en het instellen hiervan in jouw nieuwe woning.

 

Als je je aan de kleinere deadlines houdt terwijl je bezig bent, verminder je veel van de stress die gepaard gaat met verhuizen en houd je alles georganiseerd.

Beloon jezelf!

Vergeet tot slot niet om jezelf een paar beloningen te geven als je vooruitgang boekt in de richting van je doel. Misschien kun je je gezin trakteren op een avondje uit nadat je een belangrijk item op je to-do-lijst hebt afgevinkt, of gewoon af en toe een avondje vrij nemen van de voorbereidingen voor je verhuizing. Hoe dan ook, jezelf af en toe belonen kan je gemotiveerd en gefocust houden.

You Might Also Like