Buitenleven

Huisdieren voor buiten

6 juni 2017

Huisdieren kunnen erg gezellig zijn en een waardevolle toevoeging geven aan het huiselijke leven. Toch is niet iedereen even gecharmeerd van een huisdier in huis. Een konijn in huis geeft stank en stof, een kat zorgt voor haren en een hond laat ook zo zijn eigen geur achter. Maar wat voor huisdier kun je nemen die je buiten kunt houden?

Konijnen en cavia’s

Konijnen en cavia’s zijn dieren die bij uitstek geschikt zijn om buiten te vertoeven. Houd er wel rekening mee dat de dieren een hok moeten hebben dat groot genoeg is. Konijnen rennen graag een stukje naar buiten en eten graag vers gras, dus als je daar voor kunt zorgen zijn de dieren al helemaal tevreden. Geef ze het liefst ook iets waar ze heerlijk op kunnen knagen.

Kippen

Kippen zijn gezelliger dan mensen vaak denken – zeker als je ze van jongs af aan regelmatig aait. Kippen kunnen erg tam zijn en eten eigenlijk alles wat ze voorgeschoteld krijgen. Wanneer je etensresten over hebt, eten de kippen dat weer graag op. Als dank daarvoor leggen ze graag een eitje!

Geiten en schapen

Geiten en schapen zijn dieren die je gazon kort kunnen houden en bovendien voor gezelschap kunnen zorgen. Houd er echter wel rekening mee dat de dieren lawaai kunnen maken, voor stank kunnen zorgen en de nodige uitwerpselen in het gras achterlaten. Niet iedereen zit daar op te wachten.

Denk aan het welzijn van de dieren!

Let wel heel goed op dat een dier ook gevoel heeft en het ook verdient om goed verzorgd te worden. Laat een dier niet op de tocht zitten, zorg dat het dier toch een warm nest of hol kan maken en zorg dat het dier altijd toegang heeft tot vers en niet bevroren water en de juiste hoeveelheid voer. Geef het dier ook regelmatig gezelschap en verwaarloos het dier zeker niet.

You Might Also Like