Verhuizen

Hoe kan ik mijn restschuld financieren?

7 mei 2020

Huis kopen of toch maar even wachten?
Je wilt je huis verkopen en hebt nog niet je huis verkocht. In deze moeilijke tijd is het lastig in te schatten wat je te wachten staat. Deskundigen hebben uiteenlopende opvattingen over de toekomst van de huizenmarkt. De ene deskundige ziet weinig problemen en weer een andere woningdeskundige heeft het over het ineenstorten van de woningmarkt. Welke consequenties het bezitten van twee huizen voor je kan betekenen, hangt dus af van de ontwikkelingen op de woningmarkt.

In het bezit van twee huizen
Je hebt net voor de corona tijd een huis gekocht en je andere huis nog niet verkocht. Je bent dus in het bezit van twee huizen. Er komen helaas niet veel mensen langs om je huis te bezichtigen. Je merkt dat mensen nu voorzichtig bewegen op de woningmarkt. De huizen kunnen hierdoor minder waard worden. De kans dat je uiteindelijk met een restschuld blijft zitten is groot. Hoe ga je dan zo’n restschuld snel financieren?

Restschuld financieren.
Er zijn verschillende mogelijkheden om je restschuld af te lossen. Het zou kunnen dat je in het bezit bent van wat spaargeld of ander eigen vermogen. Hiermee kun je de restschuld aflossen. Een rijk familielid zou een schenking kunnen doen. Dit kan tot 100.000 euro belastingvrij. Je kunt praten met je bank voor een lening of je kunt ergens anders een lening afsluiten.

Lenen
Als je tot de conclusie komt dat lenen echt onvermijdelijk wordt, neem dan een kijkje op de site www.leningen.nl. Hier kan je zelf alle leningen die er zijn vergelijken met elkaar. De leningen geschikt voor jouw situatie kun je aanvinken. De leningen met betrekking op het financieren van restschuld worden getoond. De site is onafhankelijk en heeft dus geen belang bij een bepaalde lening. Via deze weg weet je in ieder geval zeker dat je lening afsluit die het best past bij je wensen.

You Might Also Like