Verhuizen

Dit zijn de voordelen om te wonen op de veluwe

5 mei 2020

De Veluwe is voor velen een prachtige plek om te wonen in Nederland. Hoewel veel mensen die er zijn opgegroeid de neiging hebben om naar een andere plek in Nederland te verhuizen is er ook vaak een trend te zien dat veel van deze mensen op een latere leeftijd juist weer terug verhuizen naar de Veluwe. Wat is er dan zo mooi en is het voor mij interessant om hier ook naartoe te verhuizen? Wij geven hier meer informatie over op deze pagina.

  • Omgeven door prachtige natuur
  • Bouwprojecten van de afgelopen jaren
  • Centraal gelegen

Alle voordelen van de natuur van de Veluwe

Wie houdt er niet van een heerlijke ontspannen wandeling over de heide of een verfrissende fietstocht. Je komt er van tot rust en tegelijkertijd is het een lekker en gezellig uitje om dit te doen. Wanneer je op of in de buurt van de Veluwe woont is de heide altijd ergens bij je in de buurt, waardoor het makkelijk is om de fiets te pakken en naar de heide te gaan.

Niet alleen is het een leuk uitje, maar genoeg onderzoeken hebben al laten zien dat rustgevende wandelingen en fietstochten stimulerend werken om je stress level naar beneden te brengen. De mooiste natuur van de Veluwe vind je op de NatureScanner.nl.

Veel bouwprojecten van de laatste jaren

De laatste 10 jaar is de vraag naar woningen zo hard gestegen dat dat heeft geleid tot vele nieuwe nieuwbouwprojecten. Hoewel er op veel plekken in Nederland, zoals in de Randstad, beperkte ruimte is, is dat minder een probleem op de Veluwe en in de omgeving. Daarom zijn er veel projecten ontstaan in deze gebieden. Kijk hier bijvoorbeeld voor de verschillende nieuwbouwprojecten in de Stedendriehoek. Daarnaast liggen over het algemeen de prijzen van woningen ook lager dan in het westen van Nederland. Dat betekent dus een betaalbaardere woning en omgeven door mooie natuur

Centraal gelegen

Nog een voordeel is dat je centraal in Nederland woont. Je bent snel in de Randstad, maar reist ook gemakkelijk naar het noorden en het zuiden van Nederland en zelfs de grens over naar Duitsland. Voor veel beroepen is dit een groot voordeel, maar ook in de vrije tijd van dit handig zijn. 

You Might Also Like