In de tuin

Handige tips bij het lente-klaar maken van je tuin

11 mei 2020

In de afgelopen weken heeft het mooie weer zich na een regenachtige winter weer laten zien. Dit zorgt altijd weer voor een vrolijk gevoel, maar het brengt ook een soort stress met zich mee. We komen er ineens achter dat we ook nog een achtertuin hebben en voordat we hiervan kunnen genieten moet er toch nog een hoop gebeuren. De tegels mogen wel weer een keer weer worden gepoetst, de schutting is ook aan een opknapbeurt toe, en het onkruid is niet meer van de echte planten te onderscheiden. In dit artikel geef ik je graag een aantal praktische tips om je tuin snel weer in orde te hebben. 

Het opknappen van de schutting

Het voordeel van de schutting is dat deze vaak slechter oogt dan dat die er werkelijk aan toe is. Met een snelle poetsbeurt kan oogt de schutting al snel weer als nieuw. Veel mensen gaan met allerlei dure schoonmaakmiddelen in de weer, maar dit is niet nodig, met een potje groene zeep maak je je schutting binnen een paar uur weer helemaal schoon. Het voordeel van dit middel is dat het bijna alle vlekken probleemloos oplost, dus ook de alg en overige vlekken op de schutting. 

Schoonmaken van de tegels

Ik begin bij de tegels eerst wat je beslist niet moet doen: eroverheen racen met een hogedrukspuit. Veel mensen weten niet dat er op tuintegels een speciale laag is aangebracht die beschermd tegen alg en andere aanslag. Als je van dichtbij de tegels met een hogedrukspuit bewerkt dan verwijder je deze laag. In eerste instantie krijg je een compliment van je vrouw: want de tegels zijn weer prachtig schoon. Echter begint er na een aantal weken een groene aanslag op te komen, waardoor je binnen no-time een groen terras hebt. Het beste is om een hiervoor ontwikkeld schoonmaakmiddel te komen en de tegels hiermee te behandelen. Deze middelen zijn vaak te koop bij de tuinspeciaalzaken en de medewerkers kunnen je precies vertellen hoe je hiermee om moet gaan. 

 

You Might Also Like