Grote klussen

Financiering van je verbouwing

2 augustus 2018

Een verbouwing kan het verschil maken tussen een huis en een thuis. In gedachten zie je de mooie nieuwe keuken, een dakkapel of een gezellige serre. De voorpret is erg leuk maar er komt wel heel wat bij kijken. In verreweg de meeste gevallen kost een verbouwing meer tijd en geld dan van te voren was voorzien. Tijdens een verbouwing komen er vaak onverwachte kosten om de hoek kijken. De materialen zijn duurder geworden sinds de begroting is gemaakt. Er gaat iets stuk dat gerepareerd moet worden. Terwijl de verbouwing vordert, veranderen je plannen waardoor er extra kosten ontstaan. Er zijn allerlei onvoorziene omstandigheden bij een verbouwing die invloed hebben op de tijd en de kosten die ermee gepaard gaan. Aangezien het erg vervelend is om het project stil te moeten leggen vanwege geldgebrek, is het aan te raden om hier van te voren rekening mee te houden in het budget. Wanneer je middelen niet toereikend zijn kun je overwegen om geld te lenen voor een verbouwing. 

Voor een verbouwing geld lenen 
In eerste instantie verbouwen mensen hun huis omdat ze het comfortabeler of ruimer willen maken. Een verbouwing is echter in veel gevallen ook een hele goede investering. Wanneer je huis er bijvoorbeeld energiezuiniger, moderner of groter van zal worden, stijgt de waarde van het huis. Dit kan een goede reden zijn om een lening af te sluiten. De extra kosten die je met voor de verbouwing geld lenen maakt, verdien je terug wanneer je het huis in de toekomst verkoopt. Het voorkomt onnodige stress als je ruim van te voren beschikt over voldoende informatie, zodat je geen overhaaste beslissingen hoeft te nemen wanneer je al druk bezig bent met de verbouwing en uitkijkt naar het eindresultaat. 

Waar moet je rekening mee houden bij het lenen van geld voor een verbouwing? 
Er is een enorm groot aanbod van leningen met verschillende voorwaarden en rentepercentages. Om een lening te kiezen die bij jouw situatie past, is het verstandig om de voor- en nadelen van de verschillende leningen met elkaar te vergelijken. De lening met de laagste rente is niet automatisch het voordeligst. Het kan zijn dat een andere lening fiscaal aftrekbaar is waardoor het uiteindelijk goedkoper is om voor een iets hogere rente te kiezen. Een hypotheek verhoging of een tweede hypotheek wordt veel afgesloten voor een verbouwing, maar daarbij moet je rekening houden met de kosten zoals taxatie en notariskosten. Wil je geld opnemen en aflossen op elk gewenst moment, kies dan een lening waarbij dat mogelijk is. 
Er zijn verschillende vormen van geld lenen zoals een hypotheek verhoging, een persoonlijke lening en een doorlopend krediet die allen voor- en nadelen hebben afhankelijk van je individuele situatie. Daarnaast zijn de voorwaarden voor deze leningen niet bij elke geldverstrekker hetzelfde. Wanneer je al deze manieren van geld lenen naast elkaar beoordeelt, kun je overzien welke lening het beste bij je past en onbezorgd aan je verbouwing beginnen.

You Might Also Like