Huis

Tips voor het bieden op een huis

2 augustus 2018

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe woning te kopen? In dat geval is het raadzaam om je hier goed op voor te bereiden! De krapte op de woningmarkt zorgt ervoor, dat het steeds lastiger is om een geschikte woning voor een betaalbare prijs te vinden. Daarbij zijn de voorwaarden voor het afsluiten van een hypotheek strenger geworden. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat je tegenwoordig nog maar 100% van de taxatiewaarde van een woning kunt lenen. Dit betekent dat je bij een hoger bod over voldoende spaargeld moet beschikken, om hierin mee te kunnen gaan. In dit artikel geven we je enkele tips voor bieden op een huis!

Een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp

Bij de aanschaf van je eerste woning komt er ontzettend veel op je af. Denk aan het afsluiten van een hypotheek, een bezichtiging, de verkooppraatjes van de verkopende partij, enzovoorts. Om in deze spannende periode niet alles zelf te hoeven doen, kan het verstandig zijn om een aankoopmakelaar in te schakelen. Een aankoopmakelaar heeft vaak een goed beeld van de gemiddelde huizenprijzen in je omgeving. Daarbij kan de makelaar helpen bij het terugdringen van de prijs. Zoek voor het inschakelen van een aankoopmakelaar altijd naar recensies. Zo krijg je een redelijk beeld van de vaardigheden van een makelaar.

Verlaag de prijs door te bieden op de inboedel

Wanneer een verkopende partij niet verder wil zakken in de prijs voor de woning, kun je deze indirect verlagen door een deel van de inboedel bij de deal te betrekken. Denk bijvoorbeeld aan inbouwkasten, gordijnen, lampen, enzovoorts. Met name de gordijnen en inbouwkasten zullen niet heel interessant zijn om mee te nemen naar een volgende woning. Het scheelt jou echter in de aanschaf van nieuwe meubels voor de woning! Kortom, een mooie deal voor beide partijen.

You Might Also Like